понедељак, 12. октобар 2020.

Milivojević: Rezultat nelegitimnih izbora može da bude samo oktroisani parlament

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je u emisiji Dan uživo da rezultat "nelegitimnih i nelegalnih izbora može da bude samo oktroisani parlament koji nije rezultat volje građana, već lične volje Aleksandra Vučića". "Toga nisam ja svestan, toga je svestan i Vučić, svestan je toga da ovo nisu bili ni legalni, ni legitimni izbori", kaže Milivojević.
Kako je rekao, za formiranje Vlade se čeka da istekne zakonski rok, jer smo imali "nelegitimne i nelegalne izbore".
"Njihov rezultat može da bude samo oktroisani parlament koji nije rezultat volje građana, već lične volje Aleksandra Vučića. Toga nisam ja svestan, toga je svestan i Vučić, svestan je toga da ovo nisu bili ni legalni, ni legitimni izbori", kaže Milivojević.
Prema rečima Milivojevića, "Vučić je rekao faktički da će izbori biti za godinu i po dana".
"I oni će biti sigurno, što znači da je vlada prelazna, da je oročena, ne može da računa na pun mandat. Ovo što sad mi gledamo je pokušaj da se izađe u susret onome što je sada zahtev EU", kaže on.
Milivojević kaže da je opozicija u svakoj modernoj demokratiji "institucija sistema".
"Bez opozicije u institucijama nema demokratije", kaže, dodajući da, ako do dijaloga vlasti i opozicije dođe, on mora biti ozbiljan.
Govoreći o imenovanju Ane Brnabić za mandatara, kaže da je predsednik rekao da joj je "glavni kvalitet što je odana".
"Ako je to kvalitet, onda se bojim da imamo problem", kaže.
Na pitanje o ministrima u budućoj vladi, kaže da "možemo da govorimo o tome koji su ministri bili najlajaviji u vređanju drugih".
"To Vučić vidi kao lojalnost. Logično je ako ste u nekoj vlasti da budete lojalni, ali između lojalnosti i onoga što se zove potreba da diskvalifikujete svakog ko nije za vas je velika razlika", kaže. (TV N1, www.rs.n1info.com, voditelj Maja Dragić, 12.10.2020)

Нема коментара:

Постави коментар