петак, 30. октобар 2020.

Миливојевић: Одлазак Амфилохија можда натера Патријарха да схвати неке ствари

Без митрополита Амфилохија и грађанских литија никада власт Мила Ђукановића не би била доведена у питање. Управо је митрополит био прави победник последњих избора у Црној Гори.

Овако за „Србин инфо“ о вести о смрти митрополита Амфилохија говори Цвијетин Миливојевић и наглашава да је Влада Црне Горе добила у аманет од митрополита да пре свега укине спорни закон о СПЦ.

– Краљ Никола је мислио да је Црна Гора друга српска краљевина. Није проблем да ЦГ буде друга држава, али не може да буде антисрпска држава.

Можда ће одлазак Амфилохија да спусти тензије у победничкој коалицији у ЦГ, али и у Београду, који је све време мешетарио и који је желео да Владу поново формира Мило Ђукановић.

Плашим се да митрополитов одлазак значи губитак једног од највећих бораца за очување Косова и Метохије. Патријарх СПЦ би требало да столује у Пећи. Амфилохије је био гарант Пећкога трона.

Можда ће патријарх сада схватити неке ствари, да не треба да слуша једну странку, већ да каже себи „место ми је тамо где су столовали и моји славни преци“ – наводи Миливојевић.

Цео интервју са најбољим српским политичким аналитичарем, биће објављен наредних дана на нашем јутјуб каналу „Центар – Србин инфо“. (www.srbin.info, 30.10.2020)

Нема коментара:

Постави коментар