петак, 8. септембар 2023.

Cvijetin Milivojević za N1: Vučićeve mere su predizborna priča i trajaće do kraja proleća

Verujem da će mere koje su danas najavljene i oročene do kraja decembra, kada nas, kako najavljuju, očekuju izbori, biti produžene do kraja proleća jer i tada treba da budu izbori, možda svi ili samo neki, rekao je za N1 politkolog Cvijetin Milivojević.

„Pa sve te najavljene mere učvršćuju biračko telo vladajuće stranke, a koje misli da je Aleksandar Vučić garant njihove socijalne egzistencije, bezbednosti i života. Međutim, postoji i deo birača koji nisu opredeljeni ni za Vučića, a ni za opoziciju i tu postoji mogućnost da se utiče na njih, da glasaju za vlast. Pazite, milion dece je već prijavljeno za novčanu pomoć, a to je najmanje poila miliona roditelja. Pa onda sada i penzioneri, koji će dobiti novac u novembru i početkom decembra. Jasno je da je reč o jednoj predizbornoj priči. Svaki građanin treba da koristi te benefite ali da ne zaboravi da je to novac svih nas, novac iz budžeta“, rekao je u Danu uživo Milivojević.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije da ga čekaju razgovori u Briselu i da postoje problemi koje treba rešavati na Kosovu, Milivojević je rekao da će Vučićeva odluka o raspisivanju izbora samo imati veze sa „istraživanjem javnog mnjenja“.

„Ako je doneo odluku o izborima doneo je isključivo na osnovu istraživanja javnog mnjenja i to nema veze sa Kosovom. Pa ja Vas pitam, ko je povukao predsednike i odbornike iz 4 srpske opštine i hiljade policajaca sa severa Kosova, a da nije imao odgovor šta posle toga. Pa taj isti koji je pre 10 godina poništio srpske institucije na Kosovu i uterao Srbe sa severa u kosovske. Tako da, ta priča nema veze sa Kosovom već sa merenjem rejtinga. Fantastičan je posao on odradio sa pričom o izborima“, rekao je politikolog.

On je istakao i da se veći deo opozicije polakomio da bezrezevno kaže da će izaći na izbore, a da se ne zna ni kada ni na koje.

„Postoje tri bitne stvari. Lokalni i pokrajinski izbori su redovni i treba da budu održani na proleće. Drugo, Vučić je vladu oročio na dve godine, to je sam rekao. I treća stvar, obećano je da će za šest meseci od prethodnih beogradskih izbora biti ponovo raspisani izbori u glavnom gradu. I jedina priča koja je trebalo da bude nametnuta posle protesta „Srbija protiv nasilja“ je pre svega ta o beogradskim izborima. Da nema vanrednih parlamentarnih pre izbora u Beogradu i to bi bila  najbolja izlazna strategija iz protesta. Trebali su da iskoriste priliku kada ih je zvao na dijalog, da odu i traže samo izbore u Beogradu koji bi bili ravnopravni. Posle toga, kada bi videli da li je to ispoštovao ili nije mogli su ili ne da uđu u dijalog sa njim“, smatra Milivojević.

On kaže i da Aleksandar Vučić hoće da beogradske ili lokalne izbore „natkrili“ nekakvim velikim izboraim, a to mogu samo biti vanredni parlamentarni. (TV N1, www.rs.n1info.com, voditeljka Tanja Veselinović, 8.9.2023)

https://n1info.rs/vesti/cvijetin-milivojevic-za-n1-vuciceve-mere-su-preizborna-prica-i-trajace-do-kraja-proleca/


Нема коментара:

Постави коментар