петак, 8. септембар 2023.

Cvijetin Milivojević: Da li su izbori izlazna strategija za proteste opozicije?

 


Politički analitičar Cvijetin Milivojević gostovao je u emisiji "Među nama" na Novoj S, gde je govorio aktuelnim dešavanjima u Srbiji.

Prvo se osvrnuo na novo obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Takozvana redovna/vanredna pres konferencija predsednika Vučića, 191 od početka godine ako je tačno brojanje „Crte“, osma u poslednjih nekoliko nedelja… Ako bih bio urednik naslov bi bio ‘Više pažnje raznim problemima, prečnik začaranog kruga ili dete ujelo prase’. Što znači da ništa nije rekao od onoga što su novinari većine medija pretpostavljali da će reći, a to je kada će biti izbori i koji će izbori biti. Ali je nastavio da nas sve građane i javnost drži u neizvesnosti, a u ‘slatkoj’ neizvesnosti pogotovo opoziciju, posebno onaj deo opozicije koji je već progutao udicu i rekao da će izaći na izbore bilo koji da budu“, rekao je Milivojević.

„Vučić jeste na početku protesta građanskih govorio o nužnosti političkog dijaloga, nudio je dijalog. Opozicija je bežala od toga misleći da će on pokleknuti i da će ispuniti ove zahteve sa građanskih protesta. Ja sam tada govorio ‘evo kompromis i međurešenje – nemojte odmah u politički dijalog, ali insistirajte na beogradskim izborima jer je to obećanje lidera najveće vladajuće partije i, u tom trenutku, najjače opozicione stranke. To obećanje su gospoda Vučić i Đilas izrekla u trenutku kada je prema brojanju Gradske izborne komisije rezultat bio 55 za vlast, 55 za opoziciju po broju odbornika“, rekao je Milivojević.

O čemu je još sagovornik govorio u emisiji, pogledajte u videu na početku teksta. (TV Nova S, www.nova.rs, voditelj Marko Novičić, 8.9.2023)

https://nova.rs/emisije/cvijetin-milivojevic-da-li-su-izbori-izlazna-strategija-za-proteste-opozicije/

Нема коментара:

Постави коментар