субота, 15. октобар 2022.

Cvijetin Milivojević: Pritisci na Vučića da ukloni Dodika

Nesporno je da postoje pritisci na Aleksandra Vučića od strane zapadnih zemalja da ukloni Dodika i to je priča koja traje godinama izjavio je politikolog Cvijetin Milivojević komentarišući odnose Srbije i Republike Srpske.
Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne poseduje moć za rušenje Milorada Dodika i dodao da je cilj Beograda na izborima u Bosni i Hercegovini bio pasiviziranje vodećeg političara iz Republike Srpske. Milivojević je kazao da odnosi između vlasti u Srbiji i Srpskoj nisu na zavidnom nivou već duže vreme. Šta je poremetilo odnose Srbije i Republike Srpske i kakav odnos predviđa u narednom period, pitali smo Cvijetina Milivojevića.
Milivojević je istakao da Srbija dobija veliku količinu električne energije iz Republike Srpske nakon kolapsa EPS-a i da nisu tačne tvrdnje da novac ide samo u jednom pravcu – iz Srbije u Srpsku. “Rušenje Dodika bi srušilo i uvoz struje iz Republike Srpske. Dakle, Vučić nije mogao da sruši Dodika iz više razloga, a jedan je i taj što je Dodik i formalno ruski štićenik”, zaključio je politikolog Cvijetin Milivojević. (www.ktv.rs, KTV Zrenjanin, 14.10.2022)

https://www.ktv.rs/2022/10/14/cvijetin-milivojevic-pritisci-na-vucica-da-ukloni-dodika/

Нема коментара:

Постави коментар