уторак, 5. април 2022.

Milivojević: Šapić sigurno neće biti kandidat za gradonačelnika

“SNS je na silaznoj putanji, ali on je uvek bio prenaduvani balon. Podrška SNS nikada nije bila ista podršci Aleksandru Vučiću. Ako se glasovima koje je on dobio na predsedničkim izborima pridodaju glasovi socijalista, radikala i manjina dolazi se do razlike u zbiru glasova koje je Vučić dobio na predsedničkim izborima i glasova koje je dobila njegova stranka na parlamentarnim”, kaže politikolog Cvijetin Milivojević.
Na pitanje gde su otišli glasovi nekadašnjeg SPAS-a Aleksandra Šapića, odgovara spremno – socijalistima.
“Šapić nije uneo nikakav miraz u SNS, jer SNS ne samo da nije porasla tih devet odsto koliko je imao SPAS, već je čak i pao u odnosu na prethodni rezultat. Zato verujem da kada SNS uđe u pregovore sa SPS oko formiranja gradskih vlasti, Šapić sigurno neće biti kandidat za gradonačelnika. Nije nemoguće da će kandidata predložiti koalicioni partner. Nisam siguran da u koalicionoj igri nije i mesto premijera koje će tražiti koalicioni partneri. Naročito sumnju budi izjava Zorane Mihajlović da neće Dačića za premijera. To znači da čak i o tome razmišljaju”, ističe Milivojević.
On podseća da Srpska napredna stranka odavno na izbore nije izašla pod sopstvenim imenom.
“Od kako ga je Vučić prigrlio, SNS ne postoji. Postoji samo Aleksandar Vučić. I na ovim izborima nije izašla Srpska napredna stranka, već nešto što se zove Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, kaže Milivojević i dodaje da će Vučić nakon šesnaest puta datog obećanja da će podneti ostavku na mesto predsednika stranke ovoga puta to verovatno i učiniti.
Napominje da ne zna da li će se Vučić na ovaj način distancirati od SNS koji nije stranka, već pokret, narodni front, ali da je jasno da mu je stranka koju je prigrabio od Tomislava Nikolića pomagala u uzletu, sve do trenutka dok sama nije dostigla zenit. Milivojević napominje da iako veruje da će se Vučić povući sa mesta predsednika stranke i da će zadržati zlatni glas odlučivanja, siguran je da će nasledniku u stranci ostaviti u amanet da se bavi čistkama. (www.danas.rs, M. R. Milenković, 5.4.2022)

Нема коментара:

Постави коментар