уторак, 1. септембар 2020.

Cvijetin o pobednicima i gubitnicima u CG i slavlju u Srbiji


Večerašnji gost prve emisije "Među nama" u novoj sezoni bio je politikolog Cvijetin Milivojević, koji je govorio o pobednicima i gubitnicima u Crnoj Gori i slavlju u Srbiji.
Na konstataciju novinarke Maje Nikolić da su dešavanja u Crnoj Gori, odnosno pobeda opozicije na parlamentarnim izborima, potisnula dešavanja u Srbiji, Milivojević je rekao:
“Delimično, verovatno zbog izbornih rezultata. Inače, mogli ste da primtite da poslednjih nekoliko godina, Crna Gora skoro da i nije bila tema u Srbiji, što govori da su se građani Srbije navikli da je Crna Gora zapravo inostranstvo. Pandemija, zabrana prelaska granica, nemogućnost odlaska na more, zacementirala je tu čitavu priču. I onda ovi rezultati, koji su za većinu građana Srbije iznenađenje, ponovo su na neki način podgrejali interesovanja za ono što se zbiva u Crnoj Gori”.
On je dodao da je sada na delu pokušaj opozicije da izbornu pobedu pretvori u formiranje vlade, ali da je pitanje šta će se dešavati dalje.
“Ako govorimo o izbornim rezultatima, ne tako dramatično, drugačiji su bili rezultati izbora i pre četiri godine. Kao što znate i tadašnja opoziciona koalicija mogla je da formira vladu, ali su tada presudile stranke nacionalnih manjina. Kako ih Milo Đukanović zove – prirodni partneri. Ja se uvek slatko nasmejem kad čujem to prirodni partneri. Pa stranke nacionalnih manjina u svakoj normalnoj državi su prirodni partner vlasti, jer znaju da za svoju nacionalnu manjinu mogu da obezbede ono što žele, samo ako su u vlasti. Dakle, one mogu biti prirodan partner nove vlasti, čak iako to ne bude partija Mila Đukanovića”, rekao je Milivojević. (TV Nova S, "Među nama", voditelj Maja Nikolić, 1.9.2020)
O čemu je još Cvijetin Milivojević govorio pogledajte u video snimku:
https://www.youtube.com/watch?v=XLDzDOjYuxY

Нема коментара:

Постави коментар