уторак, 8. септембар 2020.

Cvijetin Milivojević o Vučićevom boravku u Beloj kući - evo šta čeka Srbiju

Gost jutjub kanala “Centar-Srbin.info” i voditelja Dejana Petra Zlatanovića bio je novinar i politički analitičar Cvijetin Milivojević. Poseban akcentar u razgovoru je stavljen na trenutno najaktuelniju temu - sporazum u Vašingtonu, o kome javnost u Srbiji malo zna jer režimski mediji lažu ili skrivaju detalje i posledice.
“Vučić je prvo ponizio Srbiju doniranjem nekoliko miliona dolara kampanji Hilari Klinton protivno volji građana Srbije koji su bili masovno na strani Donalda Trumpa, a sada se ponovo zaigrao u predizbornoj kampanji SAD i sad kao simpatija Trumpa prihvata da potpiše nešto što se direktno kosi sa srpskim nacionalnim interesima. Nemam ništa protiv autoputa koji povezuje Niš sa Prištinom ili da se izađe na more, ali to trenutno nije prioritet Srbije. Ipak, koji je interes Srbije da potpiše sporazum u kome se navodi da Izrael prizna Kosovo, da preselimo ambasadu u Jerusalim?!
Dobar deo arapskog sveta ne priznaje KiM, ovim im stavljate prst u oko i pozivate da ga priznaju. Hezbolah ste u sporazumu označili kao terorističku organizaciju, zameamo se Palestini, Siriji koje nisu priznale Kosovo. Uz Vučića je bio lažni doktor ekonomije Mali, nesvršeni student, koledza, srednje škole Čadež i neki Marko Đurić, a nismo imali ni prevodioca. Albanci su potpisali da se Srbija slaže da se Izrael i Kosovo međusobno priznaju. Dakle, Izrael je priznao Kosovo na molbu Vučića!”
Cvijetin je objasnio da Vučić nije imao ni pravo da potpiše bilo šta jer Srbijom ne vlada Predsednik.
 "Vučić ne vlada Srbijom već Vlada koje nema, on je uzurpirao vlast i u ime Srbije kleči i ponižava se. Početak i kraj svakog dogovora je Savet bezbednosti, neće proći ništa ako nema tamo saglasnost. Ideš na pregovore za koje ne znaš šta su, ideš da bi ušao u Ovalni kabinet, lažeš da je to najveća čast i da si jedini primljen, a primljeni su i Đinđić i Koštunica.
Potpuno se slažem sa poređenjem Marije Zaharove, a odgovarali su joj na to i ministri i Vučić koji je vređao. Mi ne znamo šta je Lavrov stvarno rekao Vučiću nakon toga, tabloidi pišu da mu se izvinjavao a možda je zvao da pita šta je potpisao u Vašingtonu? Ne mogu Rusi biti veći Srbi od Srba, ako mi potpisujemo Kosovo”, zaključuje Milivojević.
Kako vidite trenutnu situaciju u Crnoj Gori?
"Milo je protivno volji naroda uveo zemlju u NATO, završio je taj posao i sad je balast za EU i Ameriku, a izigrao je i Ruse. Zapad ne bi voleo nasilnu smenu vlasti već mirnu, uz garanciju da se neće menjati kurs CG. Igraće se na kartu da je jak DPS, Milo predsednik, pokušaće sa kohabitacijom da bi za neku godinu na velika vrata opet DPS došao na vlast na izborima, ako ne dođe do lustracije.
I u srpskoj opoziciji mora da postoje 2,3 kolone, ne mogu biti zajedno rusofili i prozapadni građanisti, Crnogorci su imali više kolona. Bitna je i crkva. Vučićevi tabloidi su o Amfilohiju pisali sve najgore, zvali ga Risto sotona, a isti on je pomogao Milu da pobedi Momira i dođe na vlast, smirivao strasti u narodu za vreme referenduma za nezavisnu CG jer da se on tada politički angažovao kao sada, ne bi CG nikad izglasala nezavisnost. Tako i u Srbiji može da se pojavi neki povod i ličnost koja će povesti bunt”, zaključuje Milivojević. (Centar – youtube kanal SRBIN info portala, www.srbin.info, Dejan Petar Zlatanović, 7.9.2020)
https://www.youtube.com/watch?v=RevNIsJ4xww

Нема коментара:

Постави коментар