петак, 17. септембар 2021.

Saša Janković ponovo u fokusu tabloida, ovog puta – Vučić zahvalan za rečeno

Saša Janković ponovo je na naslovnim stranama tabloida... I dok je ranije bio predmet negativne kampanje, danas ga provladini mediji vide kao svedoka i nekoga ko govori istinu. Naime, Saša Janković je pre tri dana rekao da su mu pojedini ambasadori predlagali da Aleksandra Vučića ruši tako što će mu se prvo približiti.
„Game over, Aleksandre Vučiću“, izjavio je Saša Janković u martu 2017. godine.
To je svom protivkandidatu na predsedničkim izborima 2017. godine poručio Saša Janković. Danas objašnjava da je dobijao savete da igru završi na drugačiji način.
„Podvuci mu se pod kožu, pa to sve super, pa u jednom momentu… ti to preokreneš. Ja kažem da to verovatno tako ide, samo ljudi ja da sedim s nekim i da razmišljam kako ću da postanem kalif umesto kalifa, to je ružno“, rekao je u intervjuu za Nova.rs.
„Pa onda ‘Ok ako nećeš, s kim bi mogao da sarađuješ u SNS-u, znaš ako Vučiću slučajno otkaže srce, nešto mu nije OK srce’. Ja kažem – ajde da se pravimo da ovo nisam čuo“, priča Janković.
Ne bi trebalo da se pravi da nije čuo. Bar prema mišljenju Cvijetina Milivojevića koji objašnjava da se takve informacije ne taje.
„Ako je gospodin Janković 2017-te godine imao informaciju da neki ambasador neke zapadne zemlje, očigledno, i neko iz vrha SNS-a rade o glavi gospodinu Vučiću, tadašnjem predsedničkom kandidatu, trebalo je da uradi ono što bi uradio svaki građanin – da to prijavi tamo gde treba“, kaže Milivojević.
Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da je nekadašnji kandidat za predsednika Srbije Saša Janković „dužan“ da građanima Srbije kaže ko su ambasadori koji su mu predlagali da se približi sadašnjem predsedniku da bi ga smenio.
Janković danas ukazuje da ga je, nekoliko minuta posle intervjua, Dragan J. Vučićević javno pozvao da kaže koji mu je ambasador to rekao, a onda je Aleksandar Vučić počeo da tumači njegov intervju.
„Nisam hteo da odgovaram na to i da im dajem na značaju. Nažalost, danas su Srđan Škoro i Dragan Đilas uradili istu stvar – zahtevaju da kažem o kojem se ambasadoru radi i tumače da će, ako ti ne uradim, značiti da podržavam Vučića“, ukazao je Janković.
Predsednik Srbije je svom nekadašnjem političkom protivniku zahvalan na onome što je rekao. Veruje da nije slagao.
„I ja ne mislim da su oni želeli da me ubiju, naprotiv… samo im je neko dostavljao moj kardiovaskularni karton… Tako da se neko nadao da ću malo brže da umrem, ništa drugo“, kazao je Vučić.
Saša Janković je iznenada postao zvezda tabloida, a naslovi sa pogrdnim rečima na njegov račun ostali su samo u dubokoj arhivi Gugl pretrage – sada su ih zatrpali onima u kojima je predstavljen kao čovek koji je otkrio istinu. (TV N1, www.rs.n1inof.com, Sanja Sovrlić, 16.9.2021)

Нема коментара:

Постави коментар