петак, 17. септембар 2021.

Milivojević za Euronews: Nigde u regionu nije praksa da se izbori na svim nivoima održe u istom danu

Politički analitičar Cvijetin Milivojević istakao je povodom sastanka političih stranaka sa evroparlamentarcima u okviru međustranačkog dijaloga da nije uobičajeno da se predstavnici EP prvo sastanu sa predsednicima dve najveće partije na vlasti.
"Nije uobičajeno da prvo razgovaraju sa predsednikom Srpske napredne stranke, pa Socijalističke partije Srbije, to su dve najveće stranke na vlasti. To što je predsednik SNS-a istovremeno i predsednik Srbije, što je protivno Ustavu, to je druga priča", naveo je Milivojević u razgovoru za Euronews Srbija.
On je rekao da nigde u regionu nije praksa da se izbori na svim nivoima održe u istom danu, te da nije dobra da odluka koju je vlast donela.
Milivojević ističe da bi posle dijaloga trebalo barem minimalno da se poboljšaju izborni uslovi, jer u suprotnom on ne bi imao smisla.
"Niko se prošle godine nije kandidovao imenom i prezimenom, Vučić je bio nosilac liste. Bilo bi glupo da sada imamo i dijalog, a da se to ne promeni", rekao je Milivojević.
Kada su u pitanju mediji, on je istakao da su i prošle godine oni koji su učestvovali na izborima tokom kampanje imali prostora, ali da je važno kakva je situacija pre kampanje.
Dodaje da bi mediji trebalo da budu otvoreni za sve, bez forsiranja bilo koje strane.
On je istakao da je u svakom slučaju veći deo opozicije najavio izlazak na izbore, posebno oni koji učestvuju na drugom koloseku dijaloga, ali da je važno da se do izbornih promena dođe. (TV Euronews Srbija, www.euronews.rs, 17.9.2021)

Нема коментара:

Постави коментар