петак, 24. септембар 2021.

Gosti N1: Na mrežama kampanja 24/7, opoziciji treba neko ko liči na Vesića

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je u Novom danu da "ne vidi foto robot kandidata opozicije za gradonačelnika". "Ima mesta da opozicija u Beogradu ide sa jedinstvenom listom, to nema veze sa politikom, valjda se svi slažemo kako treba da izgleda Beograd. Moraju da nađu nekoga ko liči po dobrom ili lošem na Vesića", kaže on. Konsultantkinja za digitalni marketing Ivana Ćirković kaže da je "ono što prvo upada u oči kada se pogledaju nalozi na društvenim mrežama - kampanja 24/7". "Društvene mreže, samo ime kaže, mesto su za dijalog. U ovom slučaju, kod ovih kandidata, to ne vidim, nema komunikacije s ljudima, tu se mreže koriste kao oglasna tabla za formiranje mišljenja javnosti koja ih prati, nema dvosmerne komunikacije", kaže ona.
Milivojević, na pitanje o kandidatu vladajuće stranke za gradonačelnika Beograda, pominje četiri osobe.
„Ja sam pre oko mesec dana tipovao da su u ovom trenutku realno zeleno svetlo u okviru SNS za kandidaturu za gradonačelnika dobili Šapić, Vesić, Brnabić i Radojičić. To što vidim trenutno četiri kandidata, to ništa ne mora da znači. Primetio sam, ja Vesića poznajem više od 30 godina, on je čovek koji liči na gradonačelnika onako kako ga većina građana vidi“, kaže Milivojević.
Ćirković kaže, govoreći o njihovoj aktivnosti na društvenim mrežama, da je ono što prvo upada u oči kada se pogledaju njihovi nalozi – kampanja 24/7.
„Društvene mreže, samo ime kaže, mesto su za dijalog. U ovom slučaju, kod ovih kandidata, to ne vidim, nema komunikacije s ljudima, tu se mreže koriste kao oglasna tabla za formiranje mišljenja javnosti koja ih prati, nema dvosmerne komunikacije“, kaže ona.
Na pitanje ko bi pobedio da se radi o neposrednim glasovima, Milivojević kaže „od onog što je banka sigurnih glasova SNS, sasvim sigurno Vesić“ i dodaje da „nažalost, nemamo neposredne izbore“.
Ćirković se slaže da „Vesić ima primat“, kada je pitanju nastup i ponašanje na mrežama.
„Ja pozdravljam odluku svakog političara ili ljudi koji vode tu komunikaciju na internetu, to prisustvo na TikToku je odluka da se edukuju potencijalni i budući glasači“, kaže ona.
Milivojević ističe da je problem što „ne vidi foto robot kandidata opozicije za gradonačelnika“.
„Ima mesta da opozicija u Beogradu ide sa jedinstvenom listom, to nema veze sa politikom, valjda se svi slažemo kako treba da izgleda Beograd. Moraju da nađu nekoga ko liči po dobrom ili lošem na Vesića“, kaže on.
Dodaje da je „suštinsko pitanje na koje mi nismo odgovorili da li opozicija uopšte izlazi na izbore“.
„Zahtevi opozicije su bili razdvajanje izbora. Mislim da opozicija ima puno pravo da bojkotuje beogradske izbore ukoliko ponovo budu natkriveni predsednčkim, ovaj put, i parlamentarnim izborima“, kaže on.
Ćirković smatra da „imamo toliko gorućih problema koje treba rešavati“.
„Toliko ključnih gorućih tema koje nijedan od ovih političara koje smo pominjali ne vidim da je komunicirao“, kaže ona, dodajući da se ne osvrću ni na pandemiju.
Milivojević smatra da se „ne radi samo o jačanju antivakserskih pokreta“.
„Imate ljude koji imaju strah, strah je uvek individualna stvar. Glavni krivac je gospodin Aleksandar Vučić, njegovo glasačko telo, njegov primer oni slede. Ako on bez pardona na sve skupove osim tamo gde mora ne stavlja masku, zašto bi drugi to radili. On razmišlja protivustavno, kao predsednik stranke, neće nikome da se zameri. Drugi problem je što je dobar deo biračkog tela tradicionalan, on ne želi da se ta priča na jedan ozbiljan način reši. Da on nije predsednik stranke, on bi se ponašao kao predsednik države, pa bi stavio masku“, kaže Milivojević.
Ćirković kaže, govoreći o društvenim mrežama, da političari ne bi trebalo da imaju luksuz da bilo koga blokiraju.
„Društvene mreže služe dijalogu i u tu svrhu bi trebalo da se koriste“, kaže ona. (TV N1,”Novi dan”, voditeljka Marija Šehić rs.n1info.com, 24.9.2021)
https://rs.n1info.com/vesti/gosti-n1-na-mrezama-kampanja-24-7-opoziciji-treba-neko-ko-lici-na-vesica/

Нема коментара:

Постави коментар