уторак, 9. јун 2020.

Zašto Vučić neće rešenje za Kosmet povoljno i za Srbe i za Albance?




Emisija Skeinranje u produkciji HelmCast – gost Cvijetin Milivojević
Novinar i analitičar  Cvijetin Milivojević gostujući u emisiji “Skeniranje” u produkciji HelmCasta kazao je da postoji rešenje za kosovski problem koje bi zadovoljilo I srpsku I albansku stranu.
 “ Kompromis podrazumeva da svi nešto dobiju i svi nešto izgube. Primer održivog kompromisa je Dejtonski sporazum, koji traje 25 godina. Neki takav sličan sporazum rešio bi i pitanje Kosova, odnosno Srba i Albanaca na Kosovu”, ocenio je Milivojević.
Milivojević je istakao da je zanimljivo da svima smeta „radikalni Aljbin Kurti koji nije okrvavio ruke u ratu, ali da srpske vlasti radije pregovaraju sa ljudima koje su zvali ratnim zločincima, Tačijem i Haradinajem“.
„To otvara prostor za sumnju da tu postoji određena vrsta dogovora. Sama poruka Miroslava Lajčaka da bi trebalo da se formira kosovski parlament i pre izbora u Srbiji govori jasno u prilog tome da predstavnici EU, iz samo njima znanih razloga, ne dovode u pitanje ishod i pobednika izbora u Srbiji 21. juna. Čak ne daju ni minimum one demokratske mogućnosti da bi neko drugi od učesnika na izborima mogao da pobedi i da bi vlast mogla da bude promenjena“, kazao je Milivojević.
On je ocenio da to „jasno pokazuje na koju kartu igraju evropski i američki zvaničnici“.
„Zanimljivo je da vlast već osam godina u Srbiji traži saveznike u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova i u svojim okupatorima, a ovbde kada govorim o okupatorima mislim na SAD,a ne okreće se zemljama koje nisu priznale Kosovo i u kojima ima stvarne saveznike. Sve to ima za posledicu stanje koje imamo danas. Vučiću se diže kosa na glavi na pomen politike „zamrznutog konflikta“, a u suštini, ako pogledate, on  baš vodi takvu politiku svih ovih osam godina kupovinom vremena“, istakao je Milivojević.
On je ocenio da se Srbija od 3. juna nalazi u neustavnom stanju, a da će posle izbora 21. dobiti „oktroisani parlament“. (www.helmcast.rs, TV HelmCast, 8.6.2020, voditelj Olivera Milivojčević)
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjg54vSrPTpAhUopIsKHcVIDZ4QwqsBMAB6BAgKEAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DxOX7gePmpKk&usg=AOvVaw04ZhC-dV0FySkxwD-3kn3i

Нема коментара:

Постави коментар