среда, 7. јун 2023.

Milivojević: Šta Vučić ima da se obraća, ako ima nešto važno – tu je premijerka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će večeras za građane Srbije biti "mnogo važnih politickih i ekonomskih vesti zbog kojih će biti veoma zadovoljni" i pozvao Srbiju da se ujedini, a onima koje je pozivao na razgovore poručio da čeka da se odazovu.

"Ne znam šta Vučić ima da se obraća", kaže politički analitičar Cvijetin Milivojević.

„Šta on ima večeras da govori, on po Ustavu ima osam nadležnosti. Ako treba da čujemo nešto epohalno važno, očekujem da to nešto novo kaže predsednica Vlade Ana Brnabić“, kaže Milivojević za portal N1.

Vučić se, dodaje, ne drži ustavnih nadležnosti.

„Pa može da kaže šta hoće, ni Ustav ni zakon ga ni na šta ne obavezuje. A očekujem da bude malo hvale i najave lepih vesti, povećanje nečega, davanja, malo ustupaka prema zahtevima građana“, navodi Milivojević.

Prema njegovim rečima, ako ima nešto da se kaže, tu je predsednica Vlade da govori o tim važnim stvarima.

„Drugi je problem što je kod nas kritička javnost naviknuta da on (Vučić) nešto kaže i uradi. Ako se poštuje Ustav i zakon, očekujem da nešto spektakularno novo kaže predsednica Vlade, jer Vlada vlada, a ne predsednik Republike, tim pre što više nije ni predsednik najveće političke stranke“, izjavio je Milivojević.

Vučić je najavio da će za građane Srbije biti mnogo važnih političkih i ekonomskih vesti zbog kojih će biti veoma zadovoljni i pozvao Srbiju da se ujedini, a onima koje je pozivao na razgovore poručio da čeka da se odazovu. „Prošlo je 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji su iznosili određene zahteve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zaintereovani da razgovaramo“, rekao je Vučić u video snimku koji je objavljen na instagram nalogu buducnostrbijeav. (www.rs.n1info.com, TV N1, Miona Živić, 7.6.2023)

https://n1info.rs/vesti/milivojevic-sta-vucic-ima-da-se-obraca-ako-ima-nesto-vazno-tu-je-premijerka/

Нема коментара:

Постави коментар