петак, 26. мај 2023.

Milivojević: Bilo neozbiljno dovoditi Srbe sa Kosova kad Albanci hoće u opštine


Bilo je neozbiljno dovoditi Srbe sa Kosova na miting u Beograd kad su postojale najave da će “takozvani albanski gradonačelnici” pokušati da uđu u zgrade opština na severu, kaže analitičar Cvijetin Milivojević.

“Kao da postoji neka vrsta prećutnog dogovora na liniji Beograd priština da se nešto tako uradi da bi se to pumpalo ovde, a i Kurtiju tamo odgovara ta priča u ovom trenutku”, rekao je Milivojević u Danu uživo na N1.

Pojasnio je da to ne tvrdi, ali da smatra da jeste jedna od opcija.

Prema njegovim rečima, bilo je jasno da se incidenti na Kosovu, gde je došlo do sukoba policije i Srba tokom ulaska nedanvno izabranih gradonačelnika u zgrade opština, mogu desiti.

Govoreći o odgovoru Srbije, koja je podigla borbenu gotovost i naredila pokret vojske ka administrativnoj granici, Milivojević kaže – to ne znači ništa.

Bilo je toliko tih taktičkih pokaznih vežbi, pokretanja, dodatne pripravnosti – i ništa Srbi nisu imali od toga, rekao je Milivojević.

“Ne znam o čemu se radi, osim što je to dalo još jednu temu predsedniku Vučiću na kojoj može poentirati ‘pumpajući’ svoje patriotske mišiće”, kazao je on.

Govoreći o samom mitingu, rekao je da mu liči na kontramiting Slobodana Miloševića 1996. godine, jer svi koji dolaze govore da su tu da podrže predsednika.

To nije podrška za neku konkretnu odluku, nego podrška Vučiću da odlučuje kako hoće o bilo čemu, rekao je Milivojević.

Naveo je da vlast brine brojnost protesta “Srbija protiv nasilja”, zbog čega je, kako kaže, predsednik Vučić doveo ljude da mitinguju protiv mitinga koji je protiv nasilja.

Na pitanje o najavljenom ukidanju rijaliti programa “Zadruga” na TV Pink i da li je time ispunjen jedan od zahteva protesta, Milivojević kaže da može tako da se “čita”, ali da je opasnija forma rijalitija ono što gledamo u jutarnjim programima i drugim emisijama, gde svi od voditelja do gostiju “bljuju vatru”, nekad prema opoziciji, a nekad prema građanima.

“Ponašanje zadrugara je u nekim delovima ‘Zadruge’ čak i primerenije nego to”, kazao je Milivojević. (www.rs.n1info.com, TV N1, 26.5.2023)

https://n1info.rs/vesti/milivojevic-bilo-neozbiljno-dovoditi-srbe-sa-kosova-kad-albanci-hoce-u-opstine/

Нема коментара:

Постави коментар