уторак, 11. април 2023.

Milivojević: Atmosfera u Srbiji danas je ista kao pred bombardovanje 1999.


Dnevnu štampu prelistavali smo i komentarisali u društvu političkog analitičara Cvijetina Milivojevića.

Kao nekadašnji novinar redakcije koju je vodio Slavko Ćuruvija, gost jutarnjeg programa „Probudi se“ osvrnuo se na 24 godine od ubistva novinara i urednika „Borbe“ i „Dnevnog telegrafa“. Milivojević tvrdi da je Ćuruvija uvek želeo da bude na izvoru informacija i da bi verovatno često govorio o tome gde je danas srpsko novinarstvo.

– Atmosfera danas podseća na onu pred početak bombardovanja 1999. godine. Brisel i Vašington žmure na ono što se danas dešava sa medijima u Srbiji. Ta klima u EU se ne stvara u Briselu nego u Berlinu i Vašingtonu, eventualno u Parizu – rekao je Milivojević i dodao da je Bilčik nebitna pojava.

Milivojević se osvrnuo i na činjenicu da je direktorka TV „Most“ je rekla da je naručilac spota protiv Olivera Ivanovića bila Srpska lista.

– Spot protiv Olivera Ivanovića je bio poternica – rekao je Milivojević.

Govoreći o mogućim izborima, politički analitičar je zaključio da ako parlamentarni izbori budu istog dana kao u Beogradu, opozicija nema šanse da uzme glavni grad.

– Vučić je hteo da se opozicija bori između sebe. SPS se batrga da uđe u Vučićev pokret – zaključio je Milivojević. (TV Nova S, emisija „Probudi se“, www.nova.rs, voditeljka Nevena Madžarević, 11.4.2023)

https://www.youtube.com/watch?v=GqRFP6BGcUQ

Нема коментара:

Постави коментар