среда, 26. април 2023.

Još jedno povlačenje Vučića


Još jedno povlačenje Vučića... – Cvijetin Milivojević i Bojan Bilbija (TV Nova S, emisija “Medju nama”, voditeljka Maja Nikolić, 26.4.2023)

https://www.youtube.com/watch?v=bHwbGQmbsG4&pp=ygVMSm_FoSBqZWRubyBwb3ZsYcSNZW5qZSBWdcSNacSHYS4uLiDigJMgQ3ZpamV0aW4gTWlsaXZvamV2acSHIGkgQm9qYW4gQmlsYmlqYQ%3D%3D

Milivojević: Vučić uzurpira nadležnosti koje mu ne pripadaju, on nije ni francuski, a ni američki predsednik

Politikolog Cvijetin Milivojević istakao je večeras da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzurpira nadležnosti koje mu ne pripadaju po Ustavu Srbije.

„Nije sporno da je Vučićev rejting ogroman i da ima veliki uticaj kod birača, ja govorim o uzurpaciji nadležnosti koje mu ne pripadaju. On (Vučić) je predsednik vlade, on je ministar svih najvažnijih ministarstava, on se pita ko će biti izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, on se pitao i ko treba da budu kandidati za patrijarha“, rekao je Milivojević u emisiji „Među nama“ na TV Nova i dodao da to nije „dobro za državu u budućnosti“.

On je istakao da je Vučić kao predsednik Republike ograničen na osam ustavnih nadležnosti.

„Vučić nije izabran kao američki predsednik, koji je istovremeno i predsednik vlade, on nije ni francuski predsednik, gde je vlada pomoćni organ predsedniku“, rekao je Milivojević.

Dodao je da po Ustavu Srbije i zakonu, Vlada Srbije vodi unutrašnju i spoljnu politiku.

„Ona vlada, prema tome ako vam je malo nadležnostim vi ne možete da to nadoknadite time što ćete biti izabrani za predsednika Republike, a onda uzimati nadležnosti vlade“, rekao je on.

Komentarišući brojne Vučićeve najave da će otići sa čela SNS-a, Milivojević je naveo da svaki put kada to Vučić najavi „krene brutalna kampanja gde se predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pojavljuju kao promoteri poziva Aleksandru Vučiću da krši Ustav“, naveo je on i dodao da oni to rade iz „svojih sitnih partijskih interesa“.

Novinar i urednik političke rubrike „Politike“ Bojan Bilbija rekao je da ne zna da li će se Vučić stvarno povući sa čela SNS.

„Ta stranka neće ni izbliza biti tako jaka bez njega“, ocenio je Bilbija.

„Ja lično ne znam šta će biti i mislim da on ne treba da napusti čelo stranke jer je ta partija jača sa njim na vrhu“, rekao je on.

Dodao je i da bi Vučićevo napuštanje izazvalo velike promene.

https://nova.rs/emisije/milivojevic-vucic-uzurpira-nadleznosti-koje-mu-ne-pripadaju-on-nije-ni-francuski-a-ni-americki-predsednik/


Нема коментара:

Постави коментар