среда, 12. април 2023.

„Вучје време“ – нова књига Цвијетина Миливојевића


 

„Вучје време“ (у поднаслову: „2021 – 2022: од обожавања до обожења, од подрепљења до преумљења“), нова књига Цвијетина Миливојевића, управо је, у издању „Катена мунди“, изашла из штампе.

Реч је о петој књизи – како то аутор каже у предговору – „мале, дубоко субјективне, хронике реинкарнације, рађања, крштавања, одрастања, сазревања, али и, све видљивијих, знакова одумирања“ српског политичког плурализма. Ово својеврсно житије тзв. демократског разногласја, аутор је бележио из две посматрачке улоге: прву деценију, као новинар сведок, следеће 22 године, као хроничар и синтетичар српске политике и политичке комуникације.

„Вучје време“ заокружује Миливојевићево петокњижје. Претходне четири  – „На прву лопту“, „Мостови и избори“, „Духовна колаборација“ и „Нулта 2020 тачка“ – испратиле су прва три десетљећа обновљеног вишепартизма; ова, пета, описује прве две године четврте деценије.

Аутор је, и у овој књизи, поштовао принцип по коме су компонована и пређашња четири штива: реч је о избору текстова који су већ објављени конкретног датума и ништа у њима није накнадно дописивано или исправљано.

Нема коментара:

Постави коментар