четвртак, 31. децембар 2020.

Milivojević i Stepanović: Šta smo prošli i šta nas tek čeka

Sećanja na 2020. godinu i očekivanja od 2021. godine u emisiji "Među nama" podelili su politikolog Cvijetin Milivojević i urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović.
Na pitanje kako bi u jednoj rečenici sažeo ovu godinu, kako smo je započeli a gde smo danas kada je završavamo, Cvijetin Milivojević je naveo – koronu i nelegalne izbore.
“Od početka godine se pričalo o izborima koji su trebali da se održe 3. maja, niko posle novogodišnjih praznika nije razmišljao da može da nas zadesi sve ovo što nas je zadesilo. Međutim, mi smo imali jednu sitauciju gde se pred raspisivanje izbora najveći  deo opozicije odlučio na bojkot, jer režim nije izašao u susret za obezbeđivanje ravnopravnih  uslova”, podsetio je on.
Mi smo, dodao je Milivojević,  došli u jednu nenormalnu papazjaniju u kojoj smo paralelno vodili bitku za naše male živote, a u toku te paralelne bitke vodila se, ne ispod žita, već javno jedna funkcionerska kampanja u kojoj je učestvovala samo jedna stranka za sve vreme vanrednog stanja i onda smo došli u paradoksalnu situaciju da čovek, koji je raspisao izbore, ne poštuje Ustav na kome se zakleo.
Milivojević je ukazao da ni nakon 10 meseci od izbijanja koronavirusa u svetu i kod nas mi, ni dan danas, nemamo legalnu vlast koja bi rekla kog datuma je u Srbiju zvanično ušla korona, odnosno prvi verifikovani zaražen virusom.
Na pitanje ako je politika majka, da li nam u godini koja je iza nas ekonomija maćeha, Biljana Stepanović je rekla da su politika i ekonomija vezane, da jedna od druge zavise, ali da je očigledno da je ekonomija zbog koronavirusa morala da se stavi u drugi plan.
Kao dobru odluku koja je obeležila ovu godinu Stepanović je navela odluku na početku godine, kada se pojavio koronavirus, da se zaposlenima isplati minimalna zarada.
“Sve posle toga bilo je loše, sve posle toga je rađeno u panici ili računajući na izbore”, ukazala je urednica Nove ekonomije.
O čemu su još govorili Cvijetin Milivojević i Biljana Stepanović u emisiji "Među nama"  možete pogledati u video prilogu: (TV Nova S, emisija "Među nama", voditeljke Maja Nikolić I Rada Djurić, www.nova.rs, 31.12.2020)
https://www.youtube.com/watch?v=xuzxXIhAnEM

Нема коментара:

Постави коментар