понедељак, 27. јул 2020.

Cvijetin Milivojević u “Među nama” o Skupštini u doba korone


Politički analitičar Cvjetin Milivojević govorio je u najnovijoj emisiji "Među nama" o Skupštini u Srbiji u doba koronavirusa i kako bi moglo da izgleda njeno zasedanje koje je najavljeno za sledeću nedelju.
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbiji trebalo bi da bude održana sledeće nedelje, a analitičar Milivojević osvrnuo se na to da li bi prvo zasedanje moglo da se pretvori u kršenje mera u cilju zaštite od koronavirusa, s obzirom na zabrane okupljanja.
On je najpre istakao da vanredno stanje u Srbiji nije uvela Narodna skupština, već da su je uvela privatna lica, odnosno, kako tvrdi, tri funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).
Milivojević je potom ukazao na jedan drugi problem koji se tiče zasedanja Narodne skupštine, a to je – ko će pozvati sve narodne poslanike da uđu u Skupštinu.
“Po našem Zakonu novi saziv saziva dosadašnji predsednik iste Narodne skupštine. Ako kažemo bivši predsednik, onda su bivši svi oni od 90-tih godina pa dosad od kada je višestranački sistem na delu u Srbiji, što znači da može Maja Gojković, Slavica Đukić Dejanović, Oliver Dulić, Radoman Božović, Dragan Tomić i drugi”, rekao je on.
Kako je istakao, mi sada imamo diskontinutet.
“Trećeg juna je prestao mandat celom sazivu, svih 250 narodnih poslanika su postali bivši. Od tada je prošlo dva meseca. Kada 250 narodnih poslanika postanu bivši, onda je postao i onaj koji je sticajem okolnosti obavljao funkciju predsednika”, dodao je on.
On je naveo da su se sami izbori u Srbiji dogodili mimo zakona.
“Ovi izbori su, ne samo nelegitimni, nego i nelegalni”, rekao je Milivojević. (TV Nova S, emisija Među nama, www.nova.rs, voditelj Maja Nikolić)

Нема коментара:

Постави коментар