петак, 25. октобар 2019.

Порука антинуклеарних скафандера: Ваша руска браћа хоће да нас побију!

Снимак на којем се види како чланови централне изборне комисије на Косову и Метохији класификују гласачки материјал пристигао из Србије, обучени у заштитна одела која се користе против биохемијског отрова, обишао је свет.
Део гласачког материјала, због којег су искључиво албански чланови ЦИК-а наводно имали гушење и чудан свраб, анализиран је на инфективној клиници у Приштини где је утврђено да у њему нема никаквих штетних агенаса.
Ни то није било довољно, па је исти материјал послат у иностранство на нову „детаљнију контролу“. Сама чињеница да је међународна заједница прихватила да се изборни материјал испита, многе је изненадила, а највише Србију.
Ни маркетинг ни спин, већ — глупост
Да ли је све ово искључиво маркетиншки потез Приштине и која му је дубља сврха?
Цвијетин Миливојевић, директор агенције за јавно мњење и пи-ар маркетинг „Прагма“, за Спутњик каже да је ово превазишло маркетинг, као и да је у питању класична пропагандна акција смишљена са циљем да се пре свега стави сумња на резултат Српске листе.
„Ми смо сада сведоци једне приче у којој је баш све могуће. Дакле, и да се у антинуклеарним скафандерима броје гласови како би се послала порука да су Срби деловали хемијским отровима и искористили помоћ браће Руса, који су то наводно чинили по Великој Британији. Сада су, ето, Срби по том сценарију покушали да отрују чланове ЦИК-а“, каже Миливојевић.
Наш саговорник додаје да је све ово тако провидно, па чак и смешно, тако да га је на озбиљан и стручан начин глупо и коментарисати.
„Ово није никакав довитљив маркетинг, нити спин. Реч је о класичној бруталној пропаганди у којој неко покушава да се смеја у лице и целој међународној заједници, а као што се види, део те заједнице не само да гута удицу, већ је и форсира. Тиме показују да су саучесници у целој маскаради“, сматра наш саговорник.
НАТО-у не смета лаж
На питање који је разлог оваквог понашања међународне заједнице када је и њој јасно да је у питању лаж, Миливојевић одговара:
„Њихов интерес више је него јасан. Зашто би одустали од свог пројекта који се зове заокруживање независности Косова? Све што Приштина чини у том правцу водеће земље НАТО ће подржати. И ту нема тражења никакве истине или правде.“
Према његовим речима, парадокс свега је одмах уочљив, јер у изборној комисији постоје најмање три особе које су српске националности.
„Дакле, тај који је хтео да их отрује, отровао би и припаднике свога народа. Више је него јасно да Албанци желе да смање број гласова Српске листе, да би на мишиће преко цензуса угурали важног коалиционог партнера Баџета Пацолија“, мишљења је Миливојевић.
Већ виђено
Миливојевић подсећа да ово није први пут да Приштина и њихови западни ментори ово раде. Он подсећа да је 1990. године, кад је дошло до промене Устава Србије, илегално формиран такозвани „Качанички устав“ од одметнутих делегата тадашње Скупштине Косова и Метохије. То је био преседан и фактички су на улици формирали нешто што су назвали „устав Косова“ и прогласили су неку врсту самосталности.
„То пролеће такође су обележила масовна тровања по потпуно истом сценарију као данас. Она су се искључиво дешавала међу ђацима и студентима албанске националности, иако су те установе похађали и Срби. У питању је било око 7.000 албанске младежи и ниједан Србин. И тада су постојале инсталиране немачке, америчке и британске камере пред тим објектима и њихове ТВ станице које су спремно чекале ’отроване албанске ђаке‘“, прича он.
„То је трајало само два дана, а после тога су исти ђаци уз смех одлазили у своје куће“, подсећа наш саговорник.
Ипак, Миливојевић закључује да ни актуелна „игра тровањем“ у Приштини не би била могућа да Београд није препустио организацију целог изборног процеса Албанцима. (www.rs.sputniknews.com, 24.10.2019, Бранкица Ристић)

Нема коментара:

Постави коментар