четвртак, 11. новембар 2021.

Milivojević i Pejić o još jednom odlaganju izborne skupštine naprednjaka

I dok svakodnevni društveno-politički događaji izbijaju u prvi plan, slučajno ili namerno, dešavanja unutar najmoćnije stranke na političkoj sceni kao da padaju u zaborav. Da li se iko seća priče o stranačkoj skupštini SNS i krupnim kadrovskim promenama koje su najavljenje? Zbog čega se to uporno odlaže, sa čime to naprednjaci ne žele da se suoče u emisiji "Među nama" govore politički analitičar Cvijetin Milivojević i Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus".
Najnovija inforamcija je da je Srpska napredna stranka odložila sednicu izborne skupštine za 27. novembar zbog trenutne epidemiološke situacije. Upitan da li je verovao da će izborna skupština biti održana ili ga je ovo odlaganje iznenadilo, Cvijetin Milivojević je podsetio da je sednica već jednom odložena u oktobru iz istih razloga.
Napominjujući da je poznat po tome što meri broj obećanja predsednika Republike kada će se povući sa mesta predsednika stranke jer je to protivustavno, on je naveo da je Vučić do sada devet puta oročavao taj termin i uvek je naglašavao da će se to desiti upravo na izbornoj skupštini SNS-a.
Milivojević kaže da potpuno razume argumente o broju zaraženih i preminulih od korone na dnevnom nivou i da nije neophodno da SNS pravi jednu korona žurku, ali taj argument će uzeti u obzir mereći ga sa izborima zakazanim za 3. april.
„Ukoliko nije vreme za SNS izbornu žurku, odnosno izbornu skupštinu, onda svakako nije vreme ni za izbore pod takvim uslovima, jer da biste imali izbore potrebna je neka predizborna kampanja. Ako imamo neke projekcije da se ova pošast neće smanjivati onda da razmislimo glasno i jasno o pomeranju tih izbora“, kaže on.
Upitan kakav je ovo trenutak u novembru, pred aprilske izbore, da se održi izborna skupština najveće političke stranke u Srbiji, Vladimir Pejić kaže da sama sednica nije sporna.
„Ne očekujem tu bilo šta spektakularno da bi Vučić imao bilo kakve razloge ili bilo ko drugi da izbegava takvu sednicu tako da razlozi o epidemiološkoj situaciji svakako stoje. Što se tiče samih izbora unutar SNS, nisam siguran da će ih biti, ne zato što sumljam u demokratičnost u SNS, već zato što je malo nelogično da se mešaju karte par meseci pred izbore“, navodi Pejić.
Pogledajte celo gostovanje Cvijetina Milivojevića i Vladimira Pejića u emisiji „Među nama“: (TV Nova S, “Među nama”, voditelj Maja Nikolić, www.nova.rs, 10.11.2021)
https://nova.rs/emisije/milivojevic-i-pejic-o-jos-jednom-odlaganju-izborne-skupstine-naprednjaka/

Нема коментара:

Постави коментар