четвртак, 4. новембар 2021.

Gosti N1: Napadi na Ponoša već viđena stvar, i da nemate grehe – izmisliće

Politikolozi Cvijetin Milivojević i Boban Stojanović govorili su u Novom danu o napadima vlasti i medijima bliskih vlasti na Zdravka Ponoša, samo jer je pomenut kao mogući zajednički predsednički kandidat opozicije. Milivojević kaže da je to "već viđena stvar", a Stojanović da "nije poenta da li vi imate nekakve grehe u svojoj karijeri, životu, izmisliće u krajnjoj liniji".

Govoreći o napadima na Zdravka Ponoša, nakon pomenute mogućnosti da bude predsednički kandidat, Milivojević kaže da je to „već viđena stvar“.
„Ovaj režim funkcioniše na toj propagandnoj mantri, ponavljate sto puta laž, zapravo postane istina za najveći deo biračkog tela. Ne zaboravite, Vojislav Koštunica je postao kandidat tek početkom septembra, a izbori su bili krajem septembra. Mislim da je opozicija požurila sa obelodanjivanjem imena o kome je neko u delu opozicije razmišljao, njegova matična stranka kaže da se o tome nije ni raspravljalo“, kaže on.

Boban Stojanović podseća na napade na Sašu Jankovića kada se kandidovao za predsednika.
„Na koliko je naslovnih strana bilo ‘Sale prangija’, a čim su prošli izbori, svi su na to zaboravili. I za Isusa bi pisali da je propali narkoman, da je pokrao carstvo nebesko. Nije poenta da li vi imate nekakve grehe u svojoj karijeri, životu, izmisliće u krajnjoj liniji“, kaže on.
Milivojević ističe da je pre ulaska u dijalog opozicija morala da postavi kao uslov za ulazak u dijalog da izbori moraju biti razdvojeni.
„Zato što u svim zemljama u okruženju se lokalni izbori održavaju dve godine daleko od velikih izbora, parlamentarnih i predsedničkih, i u najvećem broju zemalja EU, kojoj mi stremimo“, kaže.
Ističe da je opozicija delimično sukriva za ovo stanje.
Stojanović dodaje da je vlasti „potrebna konstantna kampanja i imati konstantnog protivnika“.
„Vrlo verovatno Ponoš jeste najbolje što tu postoji, da može da ga prihvati i građanski deo i nacionalni deo birača. Cvijetin je tog stava da ne treba izaći sa kandidatom do mesec dana pre, ja ne znam šta je bolje, ako se izađe ranije, možda se ispuca svaki napad do pred kampanju“, kaže.
Milivojević kaže da je „nedelju dana pred izbore najveća uvreda Koštunici bio tekst u Politici u kome se navodi da živi sa 40 mačaka“.
„I taj režim je imao malo skrupula“, kaže.
Stojanović kaže da nema napada na Miloša Jovanovića i Boška Obradovića jer „nisu ozbiljni i relevantni kandidati“.
„Obradović jeste bio deo SzS, ali samostalno mislim da ej dalje od tog centralnog birača i da ne ispunjava deo uslova. Miloš Jovanović prošle godine nije preskočio ni ovaj smanjeni cenzus od tri odsto“, kaže Stojanović.
Prema rečima Milivojevića, „nije Vučić smislio da za godinu i po dana raspiše nove izbore“.
„I sruši vladu gde ima većinu, to je smislila EU. Pitanje za opoziciju je zašto uopšte izlazi na te izbore“, kaže.
Stojanović dodaje da je „kasno braniti rezultat u izbornom danu“. (TV N1, „Novi dan“, www.rs.n1info.com, voditelj Nataša Miljković, 4.11.2021)
https://rs.n1info.com/vesti/gosti-n1-napadi-na-ponosa-vec-vidjena-stvar-i-da-nemate-grehe-izmislice/

Нема коментара:

Постави коментар