уторак, 28. мај 2019.

Vukadinović i Milivojević: Vučić prorok ili širi paniku



Policijsku akciju Rosu na severu Kosova i hapšenje više od deset Srba građani će videti kao i sve drugo što im se servira – da je predsednik Aleksandar Vučić bio prorok, rekao je u Novom danu narodni poslanik Đorđe Vukadinović. Analitičar Cvijetin Milivojević dodaje da je predsednik širio paniku govoreći o napadima Albanaca.
"Vučić je najavio i rekao da ako ne bude kompromisa pitanje je dana kada će biti napada. To su objavile sve naslovne strane. Sa druge strane saopšteno je da je akcija protiv švercera. Istina je negde na sredini... Da li je Vučić znao za akciju ili nije, mada je Priština na različite načine najavljivala, ovo se ne može smatrate napadom ili Olujom, kako neki programi predstavljaju stvari", rekao je Vukadinović.
Upitan da li je akcija na Severu bila dogovorena sa vlastima u Beogradu, analitičar Cvijetin Milivojević kaže da ga ništa ne bi iznenadilo i dodaje da se ne slaže sa Vukadinovićem da je predednik dobar prorok, podsećajući da su prorežimski mediji najavljivali akciju za juče i da su za jedan dan omanuli.
"Akcija je prizivana kao nešto čime su se građani plašili ako neprihvatite njegov neviđeni plan, koji je ostao neviđeni plan. To je širenje panike - ako ne bude prihvaćeno to što ja predlažem, desiće vam se to što će se desite. To je užasno, zakonom zabranjenm i podleže krivičnoj odgovornosti", ističe Milivojević.
On dodaje da predsednik sve vreme govori da postoje dve mogućnosti normalizacija - onako kako to svet želi, u smislu da Srbija da prizna Kosovo, a drugo je kompromis, to jest razgraničenje koje niko nije prihvatio.
"A gde je treće? Predsednik Srbije nije predsednik Kosova, nije se zakleo na Ustavu Kosova. Treće je ono što piše u Ustavu", kaže Milivojević.
Prema njegovim rečima, nije tačno ni da je ceo svet za to da Srbija prizna Kosovo, već naprotiv - dve trećine sveta je protiv.
"Predsedniku je verovatno izletelo, pojednostavio je i rekao da je svet za njega Brisel, jer Brisel vodi pregovore. On time samom sebi i svima nama sužava manevarski prostor. I kaže svet je Brisel, bolje rečeno svet je Nemačka i Francuska, a ovo van tog anije svet. Možemo da prihvatimo da svet to hoće ili da odemo u rat. On preti građanima Srbije", što je takođe krivično delo, ocenjuje gost Novog dana.
(TV N1, www.rs.n1info.com, 28.5.2019, https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwif86jWi77iAhWhlYsKHcRrBEcQFjABegQIAhAB&url=http%3A%2F%2Frs.n1info.com%2FVesti%2Fa487210%2FCvijetin-MIlivojevic-i-Djordje-Vukadinovic-o-sednici-o-Kosovu.html&usg=AOvVaw3vbgIkLgQV1YmE3sAo9Y9O

Нема коментара:

Постави коментар