среда, 29. мај 2019.

Kvazidijalozi i kriptoargumenti
Popriličan količinom i siromašan kakvoćom, referat Ledenog Đurića koji je Vrhovnik iščitao - usvojen je, ali ni blizu (očekivanoj) dvotrećinskoj većini.
Neki novi mandat za naše briselske pregovarače, eventualnu novu "rezoluciju o osnovnim principima za političke razgovore sa privremenim institucijama samouprave na Kosovu i Metohiji", niko ni pomenuo nije.
Dakle, važi stara, datirana sa 13. siječnjom 2013.
Pa, da vidimo šta smo u njoj imali i još imamo - pošto ona ne samo da i dalje važi, nego i - OBAVEZUJE ovoga što se u sve meša:
"Svako rešenje, bilo opšteg ili nekog posebnog pitanja, o privremenom, prelaznom ili konačnom statusu KiM, o položaju Srba u Pokrajini ili o zaštiti srpskog verskog i kulturnog nasleđa mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244"!
Pa: Srbija ne priznaje i nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova!
Pa: Svako prenošenje nadležnosti sa Srbije na Prištinu (je) mora(lo) da bude potvrđeno ustavnim zakonom Srbije i da bude u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima Srbije.
Pa: Srbija nije spremna da čini ustupke koji bi mogli da dovedu do ugrožavanja njenih državnih i nacionalnih interesa.
A plan? Kakav plan - strašan plan... Vrhovnikov "neviđeni plan" za Kosovo i Metohiju - ostao je i dalje za sve nas, obične smrtnike, pardon, građane Srbije, osim za građanina Tačija i komesarku Mogerini - "neviđen"!
Vrhovnik je obavio oba zadatka.
Istestirao je, po nalogu svojih vanjskih suflera i prijatelja, SVOJU, a NJIHOVU IDEJU za odustajanje NJEGOVE SRBIJE od dobrog dela, najvećeg dela, celog, skroz na skroz i još dva brda više (izaberi sam...) NAŠEG Kosova i Metohije
I udarnički nastavio da širi paniku, seje fatalistički defetizam, a građane zemlje čiji je predsednik PLAŠI IZVESNIM RATOM AKO NA NEVIĐENO NE PRIHVATE ONO ŠTO ON JESTE DA NIJE PREDLOŽIO, ALI SVI TO ZNAJU ŠTA JE JER SE "PRAVE BLESAVI", a "CEO SVET JE ZA TO"! U prevodu: ceo svet, navodno, hoće da nam zauvek otme Kosovo i Metohiju, ali on, kao, SAM PROTIV SVIH, goloruk, pa još sa "crnim figurama", hrabro stao na branik otadžbine...
I, šta ste shvatili iz svega? Vrhovnik se, iz čina u čin, premenjuva: malo Čada Čada, malo Vojvoda, malo, opet, Vojvoda, pa ponovo Čada Čada, a sve vreme piplmetrom meri prolazna vremena...
"Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole": elem, prosečan sluđeni konzument otrovnih srpskih TV sadržaja ukapirao je da, dok je naš natprirodni Vrhovnik jedan celi bogovetni skupštinski dan i drugi do popodneva trpeo, niti pio, niti jeo, ni toalet, povazdan, po vlastitom priznanju, nije pohodio - a sve zbog svetog KiM - onaj jedan se švrćkao po Njujorku, drugi pazarivao apartmane po Londonu, treći fašistički nasrtao na nevine bejzbol palice i tome slično.
Stvarno, ima li Vrhovnikov mazohistički put po "neviđenoj trasi" - alternativu?
Naravno da ima, to veli logika i zna svako dete, jer samo je smrt, na koncu, neumitna i nema alternativu.
Dakle, imovina države Srbije, srpskih preduzeća, građana Srbije, Srpske pravoslavne crkve i ostalih verskih zajednica, u jednom SVA SRPSKA IMOVINA na Kosovu i Metohiji, pitanje je svih pitanja, početak i kraj bilo kakvih razgovora o Kosovu, za to nije neophodan prevodilac - zapadni "posrednici" taj "jezik svojine" najbolje na svetu razumeju! To je i prva tema budućeg, potencijalno obnovljenog, dijaloga. Pristajanje na dalju igru zamene teza i besmislenih tema značilo bi KONAČNI PORAZ i DOBROVOLJNU PREDAJU KOSOVA OKUPATORU.
Drugo, neophodan je NOVI FORMAT oktroisanog briselskog dijaloga, tj. uvođenje PREGOVORA, jer od početka "briselskog dijaloga" naši "pregovarači pregovaraju" po formuli "jedan protiv dvoje"! EU ima samo pozajmljen mandat za arbitriranje između Beograda i Prištine - ta tema je u izvornoj nadležnosti UN. Nema bilo kakvog razgovora (a ja se nadam da Vrhovnik nije prihvatio da ima status pregovarača u ime zemlje koja je kapitulirala), sve dok se ne obezbedi da "na jednog njihovog" (predstavnik zemlje koja je priznala Kosovo) mora da ide "jedan naš" (predstavnik države koja priznaje teritorijalnu celovitost Srbije, sa Kosovom unutar nje!). Dakle, najpre, uz trenutnu predstavnicu Italije koja priznaje otcepljenje Kosova, mora da ide predstavnik neke od pet zemalja Evropske unije koje to ne priznaju! Ako se uključuje Vašington, onda to, sa druge strane, mora da bude Moskva ili Peking! Ako već (oružjem na strani kosovskih Albanaca) "posreduje" okupator NATO, onda druga strana koja se pita o budućnosti Kosova mora da bude, na primer, Vatikan koji ne priznaje Kosovo itd.
Prethodni uslov jeste zahtev NATO-u da, sa teritorije vojnoneutralne Srbije, HITNO I TRAJNO, UKLONI SVOJU BAZU u okolini nemanjićkog Uroševca, a ukoliko to Vašington odbije, onda je država Srbije obavezna da, shodno proklamovanoj vojnoj neutralnosti, uputi poziv Rusiji da i ona izgradi jednu vojnu bazu na teritoriji Srbije.
E, sad, Vrhovnik će promptno da mi odgovori: Svet nam ne bi ni jedan od ovih  zahteva prihvatio?
Spreman da me nakon ovoga što ću reći , Vrhovnik diskvalifikuje svojom omiljenom pljuvkom ("kad si tako pametan, što se ne kandiduješ na izborima, pa pobediš?") - pitam, dakle: A jesmo li (i šta smo, ako kojim slučajem, ipak, jesmo) od ovoga tražili, zahtevali i od koga smo, ako uopšte jesmo, a verujem da nismo? Jer, Vrhovniče, SVET nije samo Berlin, eventualno Vašington i Brisel - svet je i DVE TREĆINE ČOVEČANSTVA koje PRIZNAJE TERITORIJALNU CELOVITOST SRBIJE!
Da, tačno je, najveće investicije dolaze sa Zapada i, slažem se, poglavito iz Nemačke! Zato Vi, po cenu da Vam otimaju 17 ODSTO TERITORIJE SRBIJE koja nije ni moja ni Vaša dedovina, NE SMETE DA IM SE ZAMERITE! Da, tačno je da otuda dolaze, ali - dolaze zahvaljujući NEVEROVATNIM DRŽAVNIM SUBVENCIJAMA koje plaćamo svi mi, građani Srbije, subvencijama o kojima domaći mali i srednji preduzetnici MOGU SAMO DA SANJAJU! A priznaćete KABLOVE SMO ZNALI DA NAMOTAVAMO i mnogo pre nego što ste Vi otkrili Veberovu "Protestantsku etiku" i Angelu Merkel... Ako ne verujete, pitajte Vašeg koalicionog partnera Palmu iz eks-Svetozareva, onog što je, kad Vas je ono, 2008, sa sadašnjim Vašim Doglavnikom izdao i "preveo žedna preko vode", otkrio da se Kosovo "ne maže na leba" i "ne sipa u traktore"...
Vađenje na to kako Vrhovnik i njegovi "ništa nisu predali", jer su oni, Bože moj, sve nevini i prepodobni, i "samo poštuju ranije preuzete međunarodne obaveze Srbije koje je potpisala prethodna, vlast žutog ološa" više ozbiljno ne mogu da brani ni "vikari" sa naprednjačkih "Budućnost Srbije" mitinga. Pošto, neće biti da je baš tako: Upravo ovaj, Vrhovnikov, Državni Vrh je, za sedam godina svoje vladavine, UKINUO (PARALELNE) INSTITUCIJE DRŽAVE SRBIJE NA KIM (sudstvo, policiju itd), NATERAO SRBE SA KIM DA UČESTVUJU NA IZBORIMA KOJE RASPISUJE KOSOVSKA "DRŽAVA", UVEO CARINE, OZVANIČIO GRANIČNE PRELAZE, DAO KOSOVU MEĐUNARODNI TELEFONSKI BROJ, PUSTIO KOSOVO U MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI KOMITET, UEFA, FIFA itd, o otćutao FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA! (https://cvijetinmilivojevic.blogspot.com/2019/05/normal-0-false-false-false_22.html)
Zato sad pogledajmo antipod i naučimo nešto iz ovog primera - sa koliko se poštovanja prema ustavu svoje NATO države, ophodi npr. predsednik "Republike Kosovo" Hašim Tači?! To je predsednik koji, UPRKOS PREUZETOJ MEĐUNARODNOJ OBAVEZI, ne dozvoljava formiranje tzv. Zajednice srpskih opština jer ona, prosto, "NIJE U SKLADU SA USTAVOM REPUBLIKE KOSOVO". To je predsednik koji je juče, na obeležavanju bitke na Paštriku, rekao da je ta bitka značila, pazite sad, KONAČNU POBEDU ALBANACA PROTIV SRBIJE i imala VELIKI ODJEK ZA SVE NAS I ZA NAŠE SAVETNIKE! To je predsednik koji, jasno i nedvosmisleno, kaže da su ALBANCI NEPRAVEDNO PODELJENI, da sada SVOJOM VOLJOM TREBA DA SE UJEDINE i da KOSOVO I ALBANIJA ŽIVE ZAJEDNO, BEZ GRANICA! Kao i da ni to nije sve, već da moraju da NASTAVE NAPORE ZA PRISAJEDINJENJE PREŠEVA, MEDVEĐE I BUJANOVCA KOSOVU, što će se ostvariti BEZ DOVOĐENJA U PITANJE BILO KOG MILIMETRA KOSOVA, JEZERA GAZIVODE I TREPČE!
Da li je naš Državni Vrh KONAČNO OBAVEŠTEN DA I REPUBLIKA SRBIJA, milenijum starija od Tačijeve države, IMA SVOJ USTAV?
Dakle, posle Vrhovnikove simultanke sa sopstvenim sparing partnerima u Narodnoj skupštini, pred našim "pregovaračima" koji su, navodno, "osnažili svoj pregovarački mandat", jesu i dalje dva putića: (i formalna) kapitulacija države Srbiji na Kosovu i Metohiji, a sve zarad nekih imaginarnih, "viših ciljeva", kao što su tzv. "evrointegracije" ili izlazak (ili opstruisanje) iz ovih i ovako vođenih pregovora. Ali, i paralelna, ozbiljna diplomatska ofanziva u pravcu pronalaženja novih formi i modaliteta PRAVOG DIJALOGA o Kosovu. Za šta bi, umesto evidentnog kopanja sve dubljeg rova i POKUŠAJA RAZGRANIČENJA sa tri četvrtine građana Srbije koji ih ne podržavaju, vlast morala (ne samo da pristane nego da) i - SAMA INICIRA OPŠTEDRUŠTVENI DIJALOG u zemlji. (objavljeno na cvijetinmilivojevic.blogspot.com)

1 коментар:

  1. Sve se priče svode na onu o carevom novom odelu. Treba obznaniti da je to stvorenje (AV) nepismeno, nevaspitano, duševno bolesno (po više osnova), krajnje zlonamerno, gramzivo, kriminalno i od prilike sve najgore što se može steći u ljudskom biću (ako tu pripada). Prema takvom užasu se treba odrediti, spasiti obraz naroda i fizički opstanak. Eliminisati zločinca na najjednostavniji način. To se može učiniti odmah ako narod još uvek postoji. Svako oklevanje vodi u potpuni nestanak naroda.

    ОдговориИзбриши