четвртак, 16. мај 2019.

Мало писмо охрабрења Његовој екс-Екселенцији

Чекајући, у понедељак у акшам, Годоа, пардон, дим који, на крају, није ни пуштен из Патријаршије (ове, пригодне "кругдвојкашке", а не историјске, Пећке), јер световни,  ипак, није изабран и за духовног Врховника - на памет ми пао онај удворички стих (па, зашто да не, поетским хвалоспевима својим владарима нису одолели ни један Змај, Ђура, Стерија или Лаза Костић?) омиљеног ми Звонка Богдана: "Беше један човек, беше један брат, беше један пријатељ свима нама драг."
Збиља, где је, што се не оглашава, кад ће ако не сад, зашто ни писма ни разгледнице од њега? Не мислим на друга Тита, већ на Његову екс-Екселенцију, сећате се: то је онај фини пролетер и народни трибун из Шумадије коме се остварио његов амерички сан, то је онај што је овога данас направио овим што овај јесте, својом победом му омогућио да и он који је, и на тим изборима изгубио од Ђитлера, постане власт?
Разумемо ми Вас, пензија, волонтирање у (државној) канцеларији за производњу бизниса са Русијом и Кином, син градоначелник престонице Милоша Великог, ово, оно, али - шест је и по година откако је, под Вашим вођством, са 175 гласова "за", у Народној скупштини Србије усвојена "Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим инстиутуцијама самоуправе на Косову и Метохији". У којој, црно на бело (нашим, гробарским, црно-белим писмом), стоји да наши преговарачи могу да воде дијалог "само о техничким и политичким питањима", а све што би било задирање у уставно-правни систем земље - ЗАБРАЊЕНО ЈЕ!
Екс-Екселенцијо, тамо је писало и да "све надлежности које, као резултат преговора, буду поверене Приштини, морају да буду ПОТВРЂЕНЕ УСТАВНИМ ЗАКОНОМ, У СКЛАДУ СА УСТАВОМ, ЗАКОНИМА И ДРУГИМ ПРОПИСИМА СРБИЈЕ"!
Не вадите се, цењени ауторе КРОКИ КРОКИЈА ПЛАТФОРМЕ О КОСОВУ, тиме да сте, што је било до Вас, Ви учинили.
Дужни сте грађанима одговоре на три питања: КО ВАМ ЈЕ, као тада легитимном и легалном председнику Републике Србије, ЗАБРАНИО обелодањивање Вашег "Кроки крокија" и СА КОЈИМ ОБРАЗЛОЖЕЊЕМ? КО ВАМ ЈЕ НАРЕДИО да, Ви као председник Републике, ДВА ПУТА НАРЕЂУЈЕТЕ УСТАВНОМ СУДУ ДА НЕ ОЦЕЊУЈЕ УСТАВНОСТ "Бриселских споразума"? Да ли сте, можда, у међувремену, заједно са судијама Уставног суда, и Ви ПРИСТУПИЛИ РЕДУ "СЕСТАРА КАРМЕЛИЋАНКИ", БОСОНОГИХ "ЗАВЕТНИЦА ЋУТАЊА"?
Јер, екс- Екселенцијо, управо док ово пишем, Скупштина "Републике Косова" (оне квазидржаве коју је Ваша власт, скоро па сасвим, легитимисала и легализвоала) разматра предлог резолуције о геноциду, злочину против човечности и ратних злочина које је "бивши режим српске државе починио на Косову", као и предлог за формирање "Државне комисије за оснивање Трибунала о почињеном српском геноциду на Косову". Што је, први корак, да се - управо пред оним делом међународне заједнице који Вам је победу над Тадићем честитао већ у три сата поподне, иако су изборна места била отворена до осам увече - И ФОРМАЛНО ДЕЛЕГИТИМИШЕ ПРАВО СРБИЈЕ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!
С обзиром каквим сте саветничким "трустом мозгова", екс- Ексленцијо, били окружени за време свог председниковања, сигурно да су Вам објаснили да је НАТО "интервенција", 1999. године, када сте Ви, оно, били потредседник Владе Србије, започела, такво је било образложење - "да би се спречила хуманитарна катастрофа", односно да би се "спречиле српске снаге да протерују Албанце из њихових домова". Е, видите сад. Свакако не, Боже сачувај, "просрпски" Фонд за хуманитарно право из Београда је, у време кад сте Ви постали председник Србије, баратао укупним бројем од 13.500 погинулих Албанаца, Срба и осталих, цивила и униформисаних на Косову, од чега је чак ДВЕ ТРЕЋИНЕ УБИЈЕНО, СТРАДАЛО ИЛИ ПРИСИЛНО НЕСТАЛО (са тим се сложио и Фонд за хуманитарно право Косова!) УПРАВО У ВРЕМЕ ДЕЈСТАВА НАТО, дакле, између 24. марта и 10. јуна 1999. године, у време када је НАТО, без одобрења Савета безбедности, извршио, најпре, агресију, а потом и окупацију 17 одсто територије Републике Србије. А пазите сад ово, екс-Екселенцијо: Високи комесаријат УН за избеглице тврди да је У ПРВЕ ТРИ НЕДЕЉЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА регистровао чак 525.787 албанских избеглица са Косова, а до краја јуна те године чак 862.979 Албанаца који су се пријавили као избеглице.
Из чега проистиче да је ПРАВА ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА ПОЧЕЛА, заправо, ОД МОМЕНТА КАДА ЈЕ НАТО, НА СТРАНИ УЧК, УШАО У РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ!
У међувремену, и то сте, екс-Екселенцијо, као пензионер са вишком слободног времена могли да испратите, број силованих Албанки "порастао" је на 20.000, а број убијених, али само, "албанских цивила" се "креће" од 13.500, па до више десетина, што Вљора Читаку, Атифете Јахјага и Хашим Тачи, без пардона, понављају пред свим међународним институцијама, а наши представници, тј. они које сте Ви прометнули у државне дужноснике ове државе, уз врло ретке изузетке, на све то, КУКАВИЧКИ, ћуте и не покушавају да оспоре те податке...
Док слушам ове Ваше распојасане саветнике, мислиоце, државнике у покушају, поштовани екс-селекторе, питам се: ИМА ЛИ ГРАНИЦЕ тим увредама, дисквалификацијама, криминализацији свега и свакога ко не мисли као ВАШ ИЗБОР ЗА НАСЛЕДНИКА И ВАШ НАСЛЕДНИК трона на Андрићевом венцу. Па, ови Ваши, екс-Екселенцијо, осим са Мирослављевим Јеванђељем на којем се лажно заклињу, спрдају се, Боже ми опрости, и са самом Библијом, док на почетку, у вези са Косовом и Метохијом, призивају народно јединство ("Будите једне мисли међу собом:"), већ у наставку реченице, присвајају себи право да анатемишу свакога ко не даје а приори подршку њиховом "невиђеном плану" за Косово 
"Молим вас, браћо, именом Господа нашега Исуса Христа, да сви једно говорите и да не буду међу вама распре, него да будете потпуно сложни у једном духу и у једном осећању." - цитирају тако поруку апостола Павла Коринћанима, а онда, и не чекајући одговор, или још горе - скривајући од народа своје ПРОТИВУСТАВНЕ МЕРЕ КОЈИМА КОСОВО СВЕ ВИШЕ УДАЉУЈУ ОД СРБИЈЕ - богохуле на свакога ко и помисли да, Ваша екс-Екселенцијо, Ваш наследник на трону НИЈЕ ПОПИО СВУ МУДРОСТ ОВОГА СВЕТА У СВАЧЕМУ И О СВЕМУ.
Рачунам, екс-Екселенцијо, остварен сте, а докон сте човек, збринут, државно умировљен, што би рекли стари Грци, КАД ЋЕТЕ ПОЧЕТИ ОЗБИЉНО ДА СЕ БАВИТЕ ПОЛИТИКОМ АКО НЕ САД?!
Не знам да ли знате: Ето, годинама већ скупштинску прашину скупља предлог једног опозиционог посланика да српски парламент осуди геноцид који је, пре једног века, турска држава починила над Јерменима. Чами чекајући и предлог две (једне владајуће и једне опозиционе) странке за изградњу меморијалног центра свих жртава геноцида који су, над Србима, почињени током 21. века, од балканских ратова 1912. до НАТО агресије 1999.
Не знам да ли се сећате: Пре три пролећа, на "Евросонгу" је победила песма неке Џамале, украјинске представнице, која ју је посветила кримским Татарима које је Стаљин, 1944, у знак одмазде због њиховог отвореног квислинштва према Немцима, колективно протерао у Сибир.
Но, пусти историју, рефрен те песме, екс-Екселенцијо, као да је писан баш о нама: "Странци долазе у ваше куће, убијају вас и говоре да нису криви. Где су ваш разум и срце? Човечанство плаче..."
Ето Вам идеје, екс-Екселенцијо, НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА или СТРАНКА, свеједно, У ИГРУ! Елем, екс-Екселенцијо, не обећасте ли Ви, кад сте оно, у мају 2012, побеђивали, да се "нећете смирити док Косово поново не буде (у пуном смислу) српско"?
Па, ОДРЖИТЕ ЈЕДНОМ РЕЧ - дугујете то бирачима које сте, 2012, премантали, а онда ДРЖАВУ ИЗРУЧИЛИ У РУКЕ ОНИМА (садашњем Врховнику и данашњем Доглавнику) ЗА КОЈЕ СРБИЈА НИЈЕ ГЛАСАЛА... (objavljeno na cvijetinmilivojevic.blogspot.com)

Нема коментара:

Постави коментар