понедељак, 20. мај 2019.

5 : 0 za nas i mene!

Ovo je velika pobeda Srba na Kosovu i Metohiji (KiM), nastavićemo da se borimo - prokomentarisao je, sinoć, direktor Kancelarije za KiM Ledeni "5:0 za nas" Đurić trijumf kandidata "Srpske liste" (SL) za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova, na, trećim po redu, izborima po kosovskom sistemu u severnokosmetskim opštinama, ali i prvim na kojima Srbi svoje biračko pravo nisu mogli da ostvare sa identifikacionim dokumentima države Srbije!
Za manje neupućene: Bili su to još jedni izbori na kojima su se Vrhovnikovi Srbi takmičili sami sa sobom i "razvalili" sa cirka 94-95 odsto glasova. I na kojima je glasalo, tek, između, 30 i 40 odsto upisanih glasača, što rečito govori o kvantitetu "oduševljenja" preostalih Srba na KiM. Tu vrstu letargije nije uspeo da razbije čak ni čestitarski, putem mobilne mreže, intoniran glas Vrhovnika lično koji nije odoleo, a da ne odapne još jednu strelu na "neke tamo Srbe" koji su, navodno, organizovali "užasne ucene i pritiske i izgovarali strašne reči protiv Srpske liste", a sve u cilju borbe "protiv jedinstva i državnog interesa"...
Za još manje upućene: To su bili izbori posle kojih je koalicioni partner "Srpske liste" i večiti (samo) "kandidat za Hag" Kadri Veselji čestitao građanima četiri srpske opštine, na činjenici da su ti izbori "potvrdili institucionalni i teritorijalni suverenitet Kosova".
Za baš baš neupućene: Bili su to još jedni, treći po redu, izbori za lokalne (srpske?) organe vlasti koje je, zahvaljujući genijalnom briselskom proviđenju dvojca Vrhovnik - Doglavnik, iz aprila 2013, raspisao predsednik "Republik e Kosova" Hašim Tači, lično.
Ledeni nije odoleo i da se ne pohvali kako je SL, juče, osvarila bolji rezultat nego 2017. godine - a to su oni izbori, u vreme kojih je najgledanija ovdašnja televizija emitovala nepotpisanu TV poternicu za tadašnjim kandidatom za gradonačelnika (Severne) Mitrovice pokojnim Oliverom Ivanovićem - i kako je sve to "propast i neuspeh svih onih neodgovornih političkih činilaca u Srbiji koji su pozivali na bojkot ovih izbora"?!
Šta hoću da kažem? Čak je i užasni, tajkunsko-lopovski, nenarodni, fašistički, antisrpski (dalje upišite sami...) "žuti ološ", sve lokalne izbore u srpskim opštinama na KiM,  pa čak i one poslednje pre odlaska u "penziju", 2012, raspisivao po zakonima države Srbije!
Prvi lokalni izbori po kosovskim zakonima, dakle oktroisani, uz upotrebu naprednjačko-espeesovske sile i nepravde, održani su tek krajem 2013, posle parafiranja Briselskog sporazuma. S obzirom na protivljenje srpskog življa da bira po zakonima nezavisne države Kosovo, te izbore obeležile su "ćorave kutije", masovno ubacivanje, napolju popunjenih, glasačkih listića, izborna krađa (uz saučesništvo predstavnika OEBS i ostalih stranih "posmatrača"), incidenti na biračkim mestima.  
To su bili oni izbori, prvi nakon što je današnji dvojac Vrhovnik - Doglavnik, raspustio "paralelne srpske institucije" (iste one koje čak ni, prethodni, režim "žutog ološa" nije dirao!) na severu Kosova i posle kojih je čak i, u to vreme, veoma važan naprednjački aktivista Krstimir Pantić, kao izabrani gradonačelnik (Severne) Mitrovice, odbio da položi zakletvu. Za one koji su namerno zaboravili, Pantić je tada rekao: "Nisam hteo da potpišem izjavu ispod grba Kosova. Nema statusne neutralnosti na izjavama koje su potpisane. Žalosno je šta su sve naši odbornici i gradonačelnici bili prinuđeni da prihvate. Ne samo da nam otimaju deo teritorije, već nam vređaju dostojanstvo i inteligenciju. Naravno, i Briselski sporazum je prekršen jer su odbornici i gradonačelnici ucenjeni i primorani da potpišu nešto čega nema u njemu. Briselskim sporazumom je predviđeno da se izbori održe po kosovskim zakonima, a ne po zakonima "Republike Kosovo"."
Pošto je Vrhovnik najavio da je njegov plan za Kosovo, koliko od juče, da se ubuduće i on "pravi blesav", pošto je već vizionarski konstatovao da se i svi mi, građani Srbije, uključiv i Crkvu plus međunarodnu zajednicu, pride, "pravimo ludima" - precizniji odgovor sam morao da potražim kod "Marije na Prkosima". Elem, visoka komesarka Es-en-esa Obradović veli da će, posle šest i po godina kratke pauze, netom zakazana skupštinska sednica posvećena Kosovu i Metohiji, "dati stvarno stanje na KiM, da će to biti surova slika stvarnosti, ali i da će doneti predlog teških odluka koje mogu dovesti do mogućeg rešenja u nepovoljnim okolnostima za nas".
Da slavodobitno konstatujem: Ako sam ovom ubrzanju "povratku" pitanja Kosova i Metohije kući, u Narodnu skupštinu Srbije, na početak (a na početku i bejaše reč), makar malo doprineo prizivanjem duha Njegove eks-Ekselencije i njegovog "Kroki krokija platforme o Kosovu" i neumitnosti vraćanja na parlamentarnu rezoluciju koja je ograničila mandat našim pregovaračima u čavrljanjima sa Prištinom - evo, prihvatam na sebe, svu rafalnu pljuvačinu koju sam, ovih dana, pretrpeo od najomiljenijih Vrhovnikovih medija! Jer, kao legalista, ne bih voleo da, ne dao Bog, sada zapljunu i Vrhovnika, Našu Maju, Kolegu Drecuna i ostale koji su se, promptno, složili sa mnom i, za 27. maj, najavljuju baš moj scenario skupštinskih dešavanja!
I još jedno pitanje: Još od Božićnog intervjua u "Večernjim novostima" nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar najavljuje zainteresovanost Vatikana (ponovio je to, pre neki dan, i u razgovoru sa ministrom Krkobabićem) da se, u slučaju promene formata dijaloga o Kosovu, i "Sveta stolica" uključi u te razgovore. Pa, da pitam za dopuštenje mudroslovno savetničko i medijskog Vrhovnikovo Klimoglavstvo - pošto se ova ideja meni čini veoma veoma zanimljivom (tim pre, ako u igru uđu i Vašington i Moskva), da li, (gospodo) Vrhovnikove evetefendije, smem li ovo da podržim?
Pa da, na kraju, skromno, ubeležim bar jedno "pozitivno brojanje" za sebe samoga... (objavljeno na cvijetinmilivojevic.blogspot.com)

Нема коментара:

Постави коментар