петак, 10. март 2023.

Gosti N1: „Narodni pokret za državu“ – šminkanje SNS i blanko podrška Vučiću

 


Srpska napredna stranka ostaje kakva jeste, a najavljeni “Narodni pokret za državu” će služiti kao neka vrsta šminke, smatra Nebojša Vladisavljević sa Fakulteta političkih nauka. Za predsednik Aleksandra Vučića će biti “ekstremisti” svi koji nisu u tom pokretu, kaže Cvijetin Milivojević, politički analitičar.

 “Meni se čini da je u ovom trenutku najvažniji cilj (osnivanja pokreta) – stvoriti nešto što će davati blanko podršku predsedniku Srbije za šta god hoće da uradi sa Kosovom”, rekao je Milivojević u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Mi smo bliže tome da ćemo na neki način konstatovati da je Kosovo nezavisno, rekao je on i naglasio da je 80-85 odsto građana protiv toga.

Vladisavljević smatra da je Vučić oko pregovora u Briselu davao protivrečene izjave da li nešto prihvata.

“Očigledno je da Kosovo ide ka nezavisnosti i priznanju od strane Srbije i to ne možete da sakrijete od šire javnost u dužem periodu, kao što ne možete da sakrijete visoku inflaciju i osiromašenje stanovništva”, rekao je on.

Vladisavljević navodi da je ovaj režim efikasno stvarao “lažnu opoziciju”, i da je poenta najavljenog novog pokreta da se da privid podrške Vučiću.

Prema njegovim rečima, jedan deo kompromitovanih ličnosti u SNS-u bi bio malo potisnut pred izbore, ali najavljeni pokret neće doneti bitne promene.

“Javila se potreba da se našminka ta stranka”, kazao je Vladisavljević.

Milivojević navodi da je Vučić više puta opoziciju nazvao “antidržavnom”, ili “potencijalnim izdajnicima”, a za Narodni pokret za Srbiju, čije je osnivanje najavljivao, govorio da će okupljati “pristojne”.

Tako gledano, kaže, oni koji ne daju blanko podršku Vučiću su – “nepristojni”.

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić rekao je na početku sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS u MTS dvorani da traži od svoje stranke podršku za stvaranje Narodnog pokreta za državu, jer je „potrebno u teškim trenucima svi da se okupimo za Srbiju, svi koji želimo normalnost“. (www.rs.n1info.com, TV N1, emisiji Dan uživo, voditelj Vojislav Stevanović, 10.3.2023)

https://n1info.rs/vesti/gosti-n1-narodni-pokret-za-drzavu-sminkanje-sns-i-blanko-podrska-vucicu/

Нема коментара:

Постави коментар