петак, 12. август 2022.

„Zamah jagodinskog leptira koji je govorio da se Kosovo ne sipa u traktore“

 Sagovornici Danasa o izjavi Dragana Markovića Palme o novoj Vladi
Narodni poslanik i predsednik Jedinstve Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da sastavljanje Vlade Srbije nije prioritet zbog Tajvana i Gaze, dok naši sagovornici navode da je eventualni ostajanje bez fotelja samo lični problem Dačića i Markovića.
Politikolog Cvijetin Milivojević podseća na izjavu predsednika JS da se „patriotizam ne sipa u traktore“.
– Ja bih voleo da se Palma koji je 2008. svoj i Dačićev prebeg od Koštunice u koaliciju sa Tadićem obrazložio time da se Kosovo ne sipa u traktore – sada, umesto dalekog Tajvana i Gaze, setio činjenice da je Kosovo, zahvaljujući Vučićevom i Dačićevom Briselskom sporazumu iz 2013, sve dalje od Srbije, kaže Milivojević.
Autor NjuzNeta Nenad Milosavljević kaže da je dobro poznato da na politiku u Srbiju utiču sva dešavanja van Srbije.
– Dobro je poznato da na politiku u Srbiji ne utiču toliko izbori u Srbiji, ali zato i te kako utiču sva dešavanja van Srbije . U ovom slučaju vidimo da taj efekat leptira može da poremeti i formiranje koalicija, pa može da se desi da Palma i Dačić ostanu bez fotelja, ali to je njihov problem. Naš problem je više efekat jagodinskog leptira, koji zamasima svojih stamenih krila već godinama utiče na živote svih nas, a mi to ne možemo da sprečimo, navodi Milosavljević. (www.danas.rs, Vojin Radovanović, 11.8.2022; Danas, 12.8.2022)

Нема коментара:

Постави коментар