уторак, 2. август 2022.

Milivojević: Deo opozicije se polakomio na potpredsednička mesta




"Deo opozicije se polakomio na nešto što po običajnom pravu postoji već više od 20 godina. Sada je velika stvar što je Srpska napredna stranka dozvolila da se izaberu neki potpredsenici parlamenta iz opozicije", ocenio je za N1 politikolog Cvijetin Milivojević i dodao da je to navelo neke članove opozicije da promene mišljenje o samom Vladimiru Orliću, kandidatu SNS-a za predsednika Skupštine.
„Čuh budućeg predsednika parlamenta da je profesor Vladeta Janković napao državu i narod. Čovek je rekao suštu istinu, da zakonodavna vlast ne stanuje u parlamentu nego preko puta parka, gde sedi čovek koji ima osam protokolarnih nadležnosti. Budući predsednik parlamenta se već poziva kao da je Aleksandar Vučić dozvolio neku demokratuju, neke izbore“, rekao je Milivojević u emisiji „Studio lajv“ komentarišući novi saziv Skupštine.
On je dodao da je Vladimir Orlić u pravu u jednoj stvari, a to je da se „opozicija upecala u vlastiti klopku“ prihvatanjem da učestvuje u izborima, kritikujući istovremeno izborne uslove.
„Mogu da predsedavaju ako niko od onih koji predstavljaju vlast nisu tu. A kada je reč o odborima, od vremena Miloševićeve vlasti SPS, pa sve do posle 5. oktobra, imamo običaj da ljudi iz opozicije predsedavaju i budu zamenici predsednika odbora. To je neke od predstavnika opozicije nateralo da na trenutak promene mišljenje o samom gospodinu Orliću“, napomenio je gost N1.
Milivojević podseća da vanredni parlamentarni izbori nisu dobra volja i želja za demokratijom predsednika Vučića, već posledica naređenja iz Brisela iz 2020. godine, posle parlamentarnih izbora koje je opozicija bojkotovala.
Govoreći o Vladimiru Orliću, budućem predsedniku parlamenta, Milivojvić kaže da je kandidat SNS „divan izuzetak“ kada su u pitanju njegova škola i diploma, ali da je svoj „britak um“ koristio da izvređa i provuče kroz linč sve one koji su kritikovali vlast.
„Ako je Orlić preporuka da će sledeći parlament bili tolerantniji, ja mogu samo da se nasmejem“, kazao je sagovornik N1.
Kada je u pitanju Milenko Jovanov, koji će u parlamentu biti šef SNS, Milivojević podseća da se on, kao i prethodni šef poslaničke grupe naprednjaka Aleksandar Martinović, kasnije priključio SNS-u i da takvi ljudi, kada su na važnim pozicijama- celog života se trude da se dokažu da su pravoverni. (www.rs.n1info.com, TV N1, voditeljka Tanja Aleksić, 2.8.2022)

https://rs.n1info.com/video/n1-studio-live/n1-studio-live-2-8-2022/

Нема коментара:

Постави коментар