уторак, 8. март 2022.

Milivojević: U kriznim situacijama po pravilu profitira vlast

Usled aktuelnih dešavanja u Rusiji i Ukrajini, postavlja se pitanje šta će ova kriza značiti za predstojeće izbore. Kampanja je uveliko u toku, ali je za razliku od prethodnih, ona u velikoj senci zbog svetskih tenzija. O tome da li i ko na našoj političkoj sceni od toga profitira, ko bi mogao da trpi političke posledice, kao i kako će se sve odraziti na političke rezultate, govorili su politikolog Cvijetin Milivojević i analitičar i istraživač "Faktor plus-a", Vladimir Pejić, u današnjem izdanju emisije "Među nama" na TV Nova S.
Upitan da li može da se seti nekih izbora tokom kojih se paralelno postoji velika kriza, Milivojević podsetio je da je takva situacija bila i u vreme svih izbora koji su se održavali tokom građanskog rata na prostorima bivše Jugoslavije, koji su bili u senci nečeg „većeg“.
„U ovakvim situacijama po pravilu profitira vlast, pogotovo kada ona pokriva i rusofile i one koji su na strani Ukrajine. S druge strane, vlast je u poziciji onoga iza kojeg stoji 10 godina vlasti“, rekao je Milivojević.
Pejić smatra da se, sa stanovišta vlasti, predizborna kampanja odvija onako kako je i bilo planirano, bez obzira na situaciju u Ukrajini.
Kako kaže Milivojević, razumljivo je što pojedine opozicione stranke nisu jasno iznele osudu na račun ruske agresije nad Ukrajinom, kada to nije učinila ni vlast.
"Vučić je u mogućnosti da na jednoj strani odbija da uvede sankcije Rusiji, ali s druge strane, bez pardona se pridruži rezoluciji Ujedinjenih nacija koja osuđuje rusku invaziju", izjavio je Milivojević.
On je rekao i da je potpuno logično da Vučić daje podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, kada Ukrajina daje podršku teritorijalnom integritetu Srbije sa Kosovom. (www.nova.rs, TV Nova S, "Među nama", voditeljka Maja Nikolić, 7.3.2022)
Celo gostovanje možete da pogledate u videu ispod: https://nova.rs/emisije/milivojevic-u-kriznim-situacijama-po-pravilu-profitira-vlast/

Нема коментара:

Постави коментар