среда, 27. октобар 2021.

Cvijetin Milivojević u DLZ: Možda Vučić ispuni datu reč

PODCAST “Dobar,los, zao”
Novinar i analitičar Cvijetin Milivojević gost je novog izdanja prvog srpskog političkog špageti isterna Dobar, loš, zao.
Milivojević veruje da će Aleksandar Vučić ispuniti datu reč i da će se u novembru povući sa mesta predsednika Srpske napredne stranke.
– Iako je to najavio više puta, ja mu verujem, sve dok me ne bude demantovao. On se stalno nešto poziva na Ustav, ali nikada da se pridrži člana u kojem se kaže da predsednik Srbije ne sme da bude na nekoj drugoj javnoj funkciji. Ko zna, možda Vučić odluči da ponovo bude premijer i ne kandiduje se na predsedničkim izborima, naročito ako opozicija bude bojkotovala izbore. Tada bi predsednik mogao da bude i Aleksandar Vulin. Uradio bi isto ono što rade Vladimir Putin i Milo Đukanović – kaže Milivojević.
Kada je već reč o izborima, on je rekao da se najnovije Demostatovo istraživanje tumači pogrešno, jer su u okviru njega kao „opozicija“ predstavljeni oni koji nisu protiv Vučića.
– Opozicija ima šanse da pobedi jedino u Beogradu, ali samo pod uslovom da ti izbori budu razdvojeni od predsedničkih i parlamentarnih. Ako svi izbori budu istovremeno, onda ta šansa drastično pada. Nije mi jasno zašto opozicija nije insistirala na razdvajanju izbora, jer se radi o principu koji važi i u onim državama u kojima je stanja lošije nego kod nas – ističe Milivojević.
On je dodao da premijerka Srbije u svojim nastupima deluje kao da je opozicija i da u njenoj vladi ne sedi dr Nebojša Stefanović.
– Uopšte, oni se ponašaju kad da je taj sukob stranački, a govore o mafiji, prisluškivanju i planiranju ubistva predsednika države. Neverovatno je da predsednik države nije znao, i da se nije pitao o tome da devojka od 27 godina postaje državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Opozicija u Srbiji bi trebalo da stalno proziva državne organe zašto ne reaguju na sve ovo što se dešava – dodaje Milivojević.
Prema njegovim rečima, protesti koji su organizovani ispred zgrada u kojima žive članovi medicinskog dela Kriznog štaba deluju kao da su delo vlasti.
– Imam određeno žaljenje nad sudbinom tih stručnih ljudi i oni se nalaze u situaciji poput komandanata konjice koji ulaze u bitku i osećaju da ne smeju da izađu iz nje, a nemaju petlju da se baš bore – kaže Milivojević.
Novu epizodu, koje je možda jedna od poslednjih – ukoliko Skupština Srbije bude usvojila promenu Krivičnog zakona kojim se uvodi verbalni delikt, odnosno zlomisao, možete da pogledate već od 20 sati na našem sajtu.
Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer. (portal www.nova.rs, 27.10.2021)

DLZ i Cvijetin Milivojević: Čale i Mali beže prvi!
Vaš omiljeni dvojac našao se u nebranom grožđu zbog najavljenih izmena Krivičnog zakonika, koje će, ako budu usvojene, staviti katanac ne samo na DLZ, već i na svaka usta koja kritički govore o vlastodršcima. Samo u ovoj emisiji, voditelji su napravili 178 krivičnih dela po najavljenim dopunama famoznog člana 149.
Dok novi Zakon ne stupi na snagu, ostalo je taman dovoljno vremena da kažu sve što im je na duši, pa su tako analizirali zbog čega predsednik Vučić tako bedno i neuverljivo zastupa svog sina, umesto da Danilo, kao odavno punoletno lice, stane pred kamere i kaže šta je istina, a šta preterivanje od svega što se priča o njemu. Usledilo je malo slavlje povodom trinaestog rođendana mafijaške hobotnice SNS, kao i gađenje nad javnim druženjem nekada slavnog, a sad očigledno propalog glumca Džonija Depa, sa poslednjim evropskim diktatorom.
Uvek drag gost Nenada Kulačina i Marka Vidojkovića bio je Cvijetin Milivojević, koji je britkim umom i vedrim duhom vešto analizirao bolne teme poput logoreje Ane Brnabić, Vučićevih obećanja, rezultata pregovora vlasti i opozicije, uz pitanje svih oitanja – šta činiti u aprilu, bojkot ili izlazak na nedemokratske izbore u režiji zaštitnika srpske dece (ali samo one koja rastu u domovima privilegovanih članova mafije).
U Magarećem kutku Vojislav Šešelj drži malo predavanje Marku Vidojkoviću kako se psuje pred kamerama i to na nacionalnoj frekvenciji.
Uživajte, DLZ, samo na našem portalu.
Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer. (portal www.nova.rs, Milan Vukelić , 27.10.2021)

Prljavim gaćama neka se bavi SNS

Novinar i analitičar Cvijetin Milivojević osvrnuo se, gostujući u podcast-u Dobar, loš, zao, na slučaj dr Nebojše Stefanovića.
Prema njegovim rečima, taj slučaj se ne može rešavati unutar stranke.

„Nije se Stefanović ogrešio o stranačku politiku. Ako se pokaže da je kriv, ne može to da se prevaziđe u nekoj stranci, makar se ona zvala i Srpska napredna stranka. Nije to CK (Centralni komitet) ili Brionski plenum, pa da nekoga maknu, umesto da rade tužilaštva i sudovi“, rekao je Milivojević.

On je dodao da je frapiran zašto se opozicija ne bavi time, umesto što se bavi prljavim gaćama.
„To je tema za Darka Glišića, neka se on bavi prljavim gaćama. Opozicija mora da postavlja pitanje – Gde je Ministarstvo pravde, gde su tužilaštva, gde su sudovi“, istakao je Milivojević.
On je zaključio da je nemoguće da je Dijana Hrkalović postavljena na mesto državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova bez znanja i odobrenja Aleksandra Vučića. 
Novu epizodu podcast-a Dobar, loš, zao možete pogledati na našem portalu. (podcast “Dobar, loš, zao“, nova.rs,  Goran Petrić, 29.10.2021)


https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zb3VuZGNsb3VkLmNvbS91c2Vycy9zb3VuZGNsb3VkOnVzZXJzOjg4NzYyNDk2NS9zb3VuZHMucnNz/episode/dGFnOnNvdW5kY2xvdWQsMjAxMDp0cmFja3MvMTE0ODk0OTc2MA?sa=X&ved=0CAUQkfYCahcKEwjI3NXH1evzAhUAAAAAHQAAAAAQAQ

Нема коментара:

Постави коментар