четвртак, 19. август 2021.

Milivojević: Tviter je omanuo u formulaciji

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je danas da je društvena mreža Tviter pogrešnom formulacijom označila medije koji saradjuju s Vladom Srbije.
Milivojević je agenciji Beta kazao da nije problem saradjivati s Vladom Srbije, ali je problem kada Vlada kontroliše i usmerava uredjivačku politiku medija, kao što je to slučaj u Srbiji.
"Tviter je, isticanjem da su pojedine redakcije bliske Vladi Srbije, samo dao vetar u ledja Aleksandru Vučiću da još intenzivnije kontroliše izveštavanje medija. Tviter, nažalost, nije naglasio da se radi o medijima koji su zapravo pod apsolutnom kontrolom Vlade Srbije", rekao je Milivojević.
Po njegovim rečima, suština je u tome da li svetski moćnici žele da vide ono što bi trebalo da vide kada je u pitanju gušenje slobode medija u Srbiji.
"Za medijske slobode u Srbiji bi bilo značajnije kada bi evroparlamentarci u dijalogu vlasti i opozicije ukazali na posledice gušenja medijskih sloboda. Evroparlamentarci bi trebalo da stave do znanja vlastima da ne može biti demokratskih izbora dok se mediji ne oslobode pritiska vlasti i dok vlast ne prestane da koristi medije isključivo u propagandne svrhe", naglasio je politikolog.
Komentarišući pisanje Vašington posta, koji je predsednika Vučića nazvao diktatorom, Milivojević je kazao da je u pitanju vid pritiska zbog Kosova i Metohije.
"Amerika i Evropska unija već godinama žmure na oba oka kada je u pitanju gušenje gradjanskih, ljudskih i medijskih sloboda u Srbiji. Oni na taj način čine uslugu Vučiću, očekujući od njega da bude kooperativan i da potpiše pravno-obavezujući sporazum izmedju Srbije i Kosova", ocenio je on.
Milivojević je istakao da će se negativna kampanja u svetskim medijima protiv Vučića zaustaviti već na jesen, ako predsednik Srbije nastavi sa davanjem ustupaka kosovskoj strani kao što je to radio u prethodnom period. (Beta, www.beta.rs, 19.08.2021)

Нема коментара:

Постави коментар