четвртак, 9. фебруар 2023.

Milivojević: Ko od SPS očekuje blanko podršku Vučiću, taj ne poznaje realnost

 


Govoreći o odnosu kolicionih partnera, vladajućeg SNS-a i SPS-a, politikolog Cvijetin Milivojević je ocenio da svako ko je mislio da će SPS svojski da stane iza predsednika Srbije, koji je u Skupštini pre nekoliko dana tražio blanko podršku za ubuduće, ne poznaje političku realnost u Srbiji.

„Oni (socijalisti) su prihvatili jedno vreme da budu trening vreća za boksere neke, uslovno rečeno da je bokser onaj jači, ali istovremeno oni znaju da neće on njih oterati u opoziciju. To je bitna stvar“, rekao je Milivojević u emisiji N1 Studio Live.

Ukazao je i da Vučić u ovom trenutku ni ne može da SPS otera u opoziciju, jer kako je podsetio, po prvi put posle tri izborna ciklusa nije bilo moguće formirati Vladu bez socijalista.

„To je velika razlika u odnosu na 2020. godinu. A ko će zameniti SPS u toj Vladi? Ja ne vidim nikoga u opoziciji ko bi u ovom trenutku bio spreman da ga zameni. Ni s leva, ni s desna, i to je velika stvar“, rekao je Milivojević.

Ocenio je i da je izlazak na izbore „tek tako“ besmislen. „Jeste, Vučić ima naviku da često pravi izbore, ali onda kad je siguran da će učvrstiti, pa čak i povećati poverenje građana na tim izborima. U ovom trenutku istraživanja ne govore u prilog tome“, istakao je Milivojević.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u međuvremenu da je razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke. (www.rs.n1info.com, TV N 1, „N1 live“, voditeljka Tanja Aleksić, 8.2.2023)

https://n1info.rs/vesti/milivojevic-ko-od-sps-ocekuje-blanko-podrsku-vucicu-taj-ne-poznaje-realnost/

Нема коментара:

Постави коментар