четвртак, 1. септембар 2022.

Политиколози јединствени: Бирачи без обзира за кога гласају, воле јединство политичких актера

БиХ захваљујући Републици Српској, односно Милораду Додику, није увела санкције Русији, рекао је политиколог Цвијетин Миливојевић, те додао да се на жалост опозиција није прославила у томе.
- Захваљујући томе што нису уведене санкције Русији снабдијевање гасом ће бити релативно нормално. Због тога статус Републике Српске не може бити угрожен - рекао је Миливојевић.
Истакао је да бирачи, без обзира за кога гласају, воле јединство политичких актера. Такође истиче да бирачи желе да да виде да су и њихови фаворити и они други на једном мјесту када је ријеч о неким важним питањима за грађане и Републику Српску.
- Мени апсолутно није јасно како СДС може да својим бирачима оправда и објасни зашто није подржао, зашто није дошао на скупштину када се гласало о заштити виталног националног интереса, у два наврата. Како то објаснити бирачима - пита Миливојевић.
Сличног мишљења је и политиколог Бобан Стојановић, који каже да опозиција мора да одговори и на национална питања.
- Свакако, то је велика предност СНСД и Додика, да одговоре, да буду довољно убједљиви према бирачима да покажу и да они бране српске интересе - каже Стојановић.
Са становишта избора, бирачког тијела у Републици Српској, каже Миливојевић, таква врста кокетирања са неким ко није препознат као високи представник, већ неко ко је препознат као човјек, који не ради у интересу српског народа, није нешто што ће, како истиче, донијети политичке поене и неће донијети гласове.
Стојановић наводи да бесумучно нападање политичара који има највећи рејтинг, а то је како каже Милорад Додик, по некад није паметно.
- То мислим да је погрешно и то се опозицији у Србији обило о главу. Други, односно опозиција у Српској, што је у потпуности исто, то је што су разједињени - истакао је Стојановић.
Оно око чега су и Миливојевић и Стојановић сагласни јесте да ће најважнија питања за бираче, бити очување Републике Српске и економска политика. (www.rtrs.tv, RTV Republike Srpske, 1.9.2022)

Нема коментара:

Постави коментар