уторак, 1. јун 2021.

Cvijetin Milivojević o GO SNS i smeni Nebojše Stefanovića

Cvijetin Milivojević, politički analitičar, bio je gost emisije "Među nama" koja se emituje na TV Nova S. Sa novinarkom i voditeljkom Majom Nikolić razgovarao je o GO SNS i smeni Nebojše Stefanovića.
Dugo očekivani GO najveće stranke u Srbiji, Srpske napredne stranke, je prošao, a nakon njega su neke stvari mnogo jasnije. Neke pozicije su definisane, neke dileme, međutim, i dalje stoje otvorene. Glavne zvezde odbora, očekivano, su bili Nebojša Stefanović i Aleksandar Šapić.
Jedan je dobio ovacije zbog ulaska u naprednjačko jato, a drugi je dobio ovacije jer je podneo ostavku. Ono što ostaje jeste pitanje – da li je ostavkom na mesto predsednika Beogradskog odbora slučaj Stefanović zatvoren?
Na pitanje kako on gleda na sednicu koja je održana u subotu i na rasplet događaja, odnosno, da li uopšte ima raspleta, Milivojević je rekao:
„Pa nema ga. Danas sam čuo izjavu Ane Brnabić koja je rekla zapravo, da će se dalja politička sudbina, ali onaj deo sudbine koji zanima građane, njegovo bivstvovanje na čelu ministarstva za odbranu, rešiti… Pogodite gde. U Srpskoj naprednoj stranci. Ja ne mogu da verujem da imamo takvog političkog diletanta na čelu vlade, koji ne razume da nije isto biti funkcioner neke stranke, to je njegova privatna stvar. Građane Srbije bi trebalo da zanima samo da li će on ostati državni funkcioner“ rekao je gost emisije „Među nama“ i dodao da tu postoji više nonsensa.
„Prvi je taj. Drugi je činjenica da se zapravo krenulo sa jednom klasičnom, staljinističkom čistkom. Po narudžbini iz Beograda imali smo naloge, i mislim da je više od sto odbora, gradskih i opštinskih, to već učinilo, da se ograđuju kolektivno od Nebojše Stefanovića. Ali pazite zbog čega. Svi su imali tu istu rečenicu u svojim saopštenjima, a to je – ‘zbog prisluškivanja porodice predsednika Vučića’, i faktički, čovek koji radi o glavi predsedniku Srbije. Ne mislim bukvalno, mislim metaforično. To je isuviše dovoljno razloga da se odmah reaguje sa stanovištva državnog tužilaštva, pravosudnih organa i tako dalje…“ rekao je, između ostalog, Cvijetin Milivojević. (TV Nova S, emisija "Među nama", Maja Nikolić, www.nova.rs, 1.6.2021)
O čemu je još govorio gost emisije „Među nama“ pogledajte u video snimku:
https://www.youtube.com/watch?v=0eqb0f1nTGg

Нема коментара:

Постави коментар