среда, 30. јун 2021.

Boško Obradović promovisao sedmu knjigu „Promena sistema“

Lider pokreta Dveri Boško Obradović promovisao je večeras svoju sedmu knjigu – „Promena sistema“, zbirku autorskih tekstova u poslednjih godinu i nešto dana, od izbijanja korone, među kojima su „izabrani govori i članci raznim povodima“ u novinama ili na sajtu te partije.
Ovo je neobična promocija, meni dragocena, jer govori o otvorenoj kulturnoj debati. Ovo govori da Srbija treba da krene na novi politički put i da to treba da bude normalno, rekao je Obradović.
On je istakao da govornici na promociji nisu članovi Dveri, nego „cvet te nepokorene Srbije“.
Kako je objasnio Obradović, partije treba da menjaju sistem, bilo sadašnji Srpske napredne stranke, ili onaj prethodni, od posle 5. oktobra 2000. godine, koji su naprednjaci „razvili do vrhunca kriminala i korupcije“
U slobodi medija ništa se nije promenilo za više od tri decenije. Jedan od boljih štoseva koji sam čurekao je on, pitajući da li postoji mogućnost promene sistema ili da se računa na decu komunizma i socijalizma, duhovnu i fizičku, koji vladaju već 30 godina, „taj deo koji po odluci UDBE ostaje u vlasti, bez obzira ko bio na njoj“.
Politikolog Cvijetin Milivojević je, ukazujući da se poslednjih godina bavio fenomenom manipulacija u političkim komunikacijama, shvatio da se bavio istom temom kao i Obradović u svojoj knjizi, iako nema iste političke stavove sa njim.
Kao primer je naveo to što je upozoravao da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić, kao i sadašnji Vučić, kršio Ustav, član 115, jer su obojica bili na čelu svojih partija.
Dveri i Obradović nikad nisu bili vlast i zato imaju pravo na šansu, naglasio je Milivojević, uz ocenu da je Obradović u avgustu 2019. dao najbolje objašnjenje zašto ne treba učestvovati na izborima naredne godine.
Novinar Srđan Škoro rekao je da su mu se, kad su čuli da će govoriti na promociji, javili mnogi poznanici i zamerili mu, jer smatraju da je Obradović „legao na rudu“ i „ima dil sa vlasti“.
Ja se prijatelja ne odričem, poručio je Škoro, uz konstataciju kako se nada da će propašću dijaloga koji se o izbornim uslovima sa vlašću „vodi na dva koloseka“, a u njemu učestvuje Obradović, lider Dveri „vratiti na fabrička podešavanja“. (www. danas.rs, Danas i Beta, 29.6.2021)Нема коментара:

Постави коментар