среда, 26. мај 2021.

Da li će SNS proglasiti pobedu nad koronom – „kao da su svi lekari naprednjaci“

Korona posustaje, ali je nismo pobedili. Sve je manji broj i zaraženih i umrlih od virusa, ali je i dalje i zaraženih i umrlih. Uprkos tome, nedeljama unazad u medijima se licitira ne da li će, nego kog će datuma, Srpska napredna stranka proglasiti pobedu nad koronom, a u pripremi za štampu navodno su i bilbordi, plakati i majice.
„Predaja nije opcija, predaja nikad nije bila opcija, borićemo se i pobedićemo“, rekao je ranije predsednik Vučić.
Predaja nikad nije bila opcija, ali je pobeda nad koronom bila opcija i to čak dva puta. Prvi put već u aprilu kad joj se zaista niko nije ni nadao i kad su za nju saznali samo oni koji čitaju stranačko glasilo Srpske napredne stranke.
Sudbina je htela da Srbija drugi put koronu pobedi baš uoči izbora.
„Oduvek smo znali kako da dobijamo velike bitke…“, poručilo nam je nasmejano lice predsednika države 13. juna prošle, a već 18. juna neki vedri glas pozvao je ljude da se vrate normalnom životu ukoliko žele puteve, škole, plate….
A onda su se i naša i vaša deca, njihove babe i dede, mame i tate našle u drugom talasu korone koji je i pobednike izbora tresnuo o pod. Kroz sve veći broj zaraženih i umrlih od korone – bilo je jasno da pobeda ovog virusa nije ni na vidiku. Doduše nisu bili ni izbori. Sada jesu, a od toga da li će istovremeno s beogradskim, krajem godine ili na proleće sledeće, biti raspisani i vanredni parlamentarni ili će se uvažiti zahtev opozicije u dijalogu kojim posreduju Evropljani, da se izbore razdvoje – zavisiće i proglašenje pobede nad koronom od strane SNS, smatra politikolog Cvijetin Milivojević.
„S obzirom na to da vrlo brzo očekujemo takvu vrstu odgovora koji će biti dat 29. maja kada je sednica GO SNS, onda je sasvim logično da početkom juna kao krunski argument, u pokušaju da ponovo privuku birače na svoju stranu, naprednjaci ponude pobedu nad koronom jer u delu te priče koja se zove pandemija i menadžerisanje pandemijom – oni zaista jesu postigli određene rezultate, pre svega činjenica da imamo dovoljno vakcina“, kaže Milivojević.
Imamo dovoljno vakcina, ali ne i dovoljno vakcinisanih, dodaju epidemiolozi i virusolozi, ovoga puta ujedinjeni u stavu da nemamo razloga za slavlje.
„Nema mesta euforiji, nema mesta proslavama, možemo govoriti o dobrim rezultatima, pogotovo kad je vakcinacija u pitanju, još bolji nam trebaju. Dakle, pobedu nad koronom može da objavi samo Svetska zdravstvena organizacija. Jer nije važno samo u jednoj zemlji ili u jednom gradu da se potisne korona. Bilo gde da ostane džep ili žarište – ugroženi smo svi“, poručuje epidemiolog Branislav Tiodorović.
Ukoliko pak SNS ipak proglasi pobedu nad koronom, nezvanične informacije koje prenosi list Danas kažu, učiniće to preko bilborda, majica i plakata. Bila bi to klasična zloupotreba rezultata u borbi protiv virusa od strane jedne političke partije, dodaje Cvijetin Milivojević.
„Kao da su svi ti lekari, to medicinsko osoblje, svi građani zapravo koji su se borili – naprednjaci“, ističe Milivojević. (TV N1, www.rs.n1info.com, Maja Nikolić, 26.5.2021)
https://rs.n1info.com/vesti/da-li-ce-sns-proglasiti-pobedu-nad-koronom-kao-da-su-svi-lekari-naprednjaci/
https://rs.n1info.com/video/n1-reporteri/n1-reporteri-o-pobedi-nad-koronom-i-novom-rektoru-bu/

Нема коментара:

Постави коментар