уторак, 11. мај 2021.

ЦВИЈЕТИН: Избори могући до краја године!? Ово је позадина нон-пејпера (ВИДЕО)

Гост Дејана Петра Златановића у емисији ''Интервју'' је најбољи српски политички аналитичар и власник ПР агенције ''Прагма'', политиколог Цвијетин Миливојевић.
У веома интересантној анализи, Миливојевић је открио да би Александар Вучић могао раније да распише ванредне изборе, односно можда већ до краја године, али је о открио целу позадину случаја „нон-пејпер“ и да ли би и на који начин могло да дође до премене граница на Балкану.
Такође, Миливојевић је изнео своја очекивања када је реч о преговорима опозиције са режимом око изборних услова.
Једна од опција јесте раздвајање избора, што би значило да избори на неком нивоу могу да се одрже и крајем ове године, због чега је кампања „победе над короном“, по оцени Миливојевића, у овом тренутку важна за власт.
– С обзиром на технологију владавине Српске напредне странке, не бих искључио могућност такве кампање. Треба подсетити да је прошле године ванредно стање искоришћено од стране СНС и Александра Вучића за кампању. Све личи на то да ће се слично десити и сада, а хоће ли то бити званично „победа“ и кампања, то је мање битно. Битно је да нам следе обавезни београдски и председнички избори и, рекао бих супер обавезни, парламентарни избори, истакао је Миливојевић за „Данас“.
Он додаје да парламентарни избори нису обавезни по закону, али и да „сила мења закон“ зато што их призива Брисел.
– Брисел је наложио Вучићу да спере своју срамоту коју је направио нелегалним и нелегитимним изборима прошле године тако што ће расписати ванредне парламентарне. И овај пут оба дела опозиције који учествују у преговорима ће инсистирати на раздвајању различитих нивоа избора, што би значило да неки од тих избора морају да буду одржани до краја године. У том случају уопште није рано за размишљање о „победи“ над короном и таквој кампањи, закључује Миливојевић. („Центар – званични канал“, youtube, www.srbin.info, Дејан Петар Златановић, 10.5.2021)
https://www.youtube.com/watch?v=lrW03wZnPYY

Нема коментара:

Постави коментар