среда, 27. јануар 2021.

Milivojević: Logično da Vučić bude posrednik u dijalogu, ako se povuče iz SNS

Politički analitičar Cvijetin Milivojević je izjavio u emisiji N1 Studio Live da "uslov svih uslova" da do ozbiljnog dijaloga vlasti i opozicije dođe jeste da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče sa mesta predsednika stranke.
„To što ispada da jedini ja verujem predsedniku na reč, a ne veruju njegovi najbliži saradnici, nije moj problem već problem najbližih saradnika predsednika Republike“, kaže on.
Milivojević kaže da je predsednik Republike jedini legitiman i legalan deo izvršne vlasti jer „niko relevantan nije osporio njegov izbor 2017. godine“.
„Logično je da on, ali u funkciji predsednika građana, bude posrednik u razgovorima između vladajućih i opozicionih stranka“, ocenio je on.
Prema rečima Milivojevića, izborna kampanja Srpske napredne stranke (SNS) za vanredne parlamentarne izbore koji bi, podseća on na najavu predsednika Srbije, trebalo da budu održani najkasnije do aprila 2022, započela je pred Novu godinu „pokazno-taktičkom vakcinacijom“ i, kako kaže, nastavljena je u januaru.
„Sve što vidimo u medijima je u tom smislu – građani Srbije imate izbor, mi smo sada vlast, mi vam garantujemo život, jer vakcine su život, a ovi drugi su nesigurnost“, smatra Milivojević.
On dodaje da je bilo i dobrih poteza vlasti tokom pandemije, ali smatra da nije dobro to što su, kako kaže, „građani Srbije uvereni da, ako ne daj Bože Vučić više nije glavni koji se pita za sve i svašta, onda nama života nema“.
„Smatram da dobar deo građana, ne samo glasača SNS, upravo veruje u to“, ocenjuje Milivojević.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je realizaciju paketa ekonomskih mera vrednog 2,5 milijardi evra, među kojima su novčana davanja za sve punoletne građane i minimalne zarade za privredu.
„Sada ispada da smo ponovo stavili ruku u ćup bez dna, koji se zove krediti, pozajmice… Ne mislim da su to loše mere, ali nije dobro kad te mere vežete za izbore koji slede“, smatra Milivojević.
Celo gostovanje pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live: (TV N1, rs.n1info.com, emisija “N 1 live”, Zaklina Tatalović, 27.1.2020)

https://rs.n1info.com/vesti/milivojevic-logicno-da-vucic-bude-posrednik-u-dijalogu-ako-se-povuce-iz-sns/

Нема коментара:

Постави коментар