понедељак, 11. мај 2020.

Milivojević: Obradović je u pravu što se aktivnog bojkota tiče, zašto se SZS ne priključi


Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je da odustajanje od bojkota koji je najavio lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ne vidi kao prekid bojkota, nego kao kraj pasivnog, a početak aktivnog bojkota.
On je za agenciju Beta izjavio da bojkot mora da bude aktivan da bi bio primećen i da je Obradović, što se toga tiče, u pravu.
„U ovom trenutku je ova akcija jedina moguća ideja ako ste za bojkot. Ako ne možete preko televizije s nacionalnom frekvencijom onda idete građanima ‘na noge’ da ih ohrabrite“, naveo je Milivojević i dodao da bi bilo dobro da i ostali članovi Saveza za Srbiju (SzS) krenu putem tog vida borbe, ne nužno „gerilske“, kako ju je nazvao Obradović, već neke druge mirnije.
„Onaj ko je odlučio da bojkotuje treba da pokaže aktivan bojkot i to takav koji će običan građanin koji nije politički ostrašćen da razume“, naveo je sagovornik Bete.
Po njemu je i započinjanje štrajka glađu ispred Skupštine Srbije, takođe, bila dobra ideja.
„Boško je završio pres konferenciju, nije imao ideju šta će da radi posle podne, ali je video da (Miladin) Ševarlić štrajkuje glađu i pridružio mu se u štrajku“, kazao je.
To je iznerviralo vladajuću stranku, pa su poslanici Srpske napredne stranke, Aleksandar Martinović i Sandra Božić i sami izašli da štrajkuju, što govori koliko je ideja bila dobra.
„Sad je pitanje zašto nije došao niko od poslanika iz Saveza za Srbiju? Oni su malo iznad situacije, čini mi se. Ako se tako vodi kampanja bojkota onda je ona osuđena na rezultate koji će biti nikakvi“, kazao je Milivojević i zaključio da je poenta akcije građanske neposlušnosti u tome da targetira sve građane nezavisno od njihovog političkog opredeljenja. (www.beta.rs, www.danas.rs  10.5.2020)

Нема коментара:

Постави коментар