понедељак, 1. април 2019.

Mejdan na (Taš)Majdanu





Javna vizita, do juče pričuvnog, Tajkuna Đilasa Vašingtonu, dobila je, već kako nalaže naš državni protokol koji zaslužuje lider opozicionog Saveza protiv Srbije, a za silovanje, vešanje, testerisanje itd (dalje upiši sam), ogroman publicitet u najomiljenijih Vrhovnikovim medijima.
Haj'mo redom, od 25. do 29. marta. Sve naslovna do naslovne strane za Tajkuna Đitlera. Iz dana u dan, samo mu se dodavalo na intenzitetu:
-         "Đilas otišao u SAD, tamo traži pomoć da ruši vlast".
-         "Đilas priznao da u SAD dogovara haos u Srbiji."
-         "Đilas bi da ubija! Iz Amerike preti nasiljem i žrtvama."
-         "Opasan plan đilasovaca: Spremaju "Majdan" u Srbiji!"
-         "Đilas spreman na ubistva."
Dakle, ovo je spisak onih s kojima je Tajkun Đilas po Americi dogovarao "rušenje države" (ove naše, srpske): glavni direktor Saveta za nacionalnu bezbednost za Evropu i Rusiju Džon Erat, direktor za evropske poslove istog toga saveta Vilijam Berkli, zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer, predstavnici Senata i Kongresa...
Ukoliko teoriju i praksu haosa tumačimo objašnjenjima iz repertoara onoga "ako leptir zamahne krilima u Brazilu, on može uzrokovati uragan na Floridi", stvarno bismo morali da se, što bi rekao drug Tito, "spremamo kao da će sutra biti rat, a živimo kao da će 100 godina biti mir".
Ali, ček', ček'!
A s kim se to od Amerikanaca, ne računajući učestala druženja s, nekoć omraženom, familijom Šoroš, u poslednje vreme, viđaju naš Vrhovnik i Njegovi doglavnici?
Ako koza laže, ne laže rog: Vrhovniku najomiljenija "opštila čovekovih produžetaka" (Maršal Mekluan) uredno su zabeležila da se Dotajnik Dačić, pre malo više od mesečka dana, u čast pune obljetnice stolećnog prijateljstva Srba i Amera, u sred Belog grada, ljubio sa izlaslanicima Bele kuće. Jedan se vika Džon Erat, drugi, nećete verovati, Vilijam Berkli! Sam Vrhovnik, pak, se, samo tokom prošle godine, sastao najmanje tri puta - u aprilu, julu, oktobru - sa Đitlerovim "organizatorom haosa" po Srbiji Metjuom Palmerom!
Pa, ko to onda i s kim "dogovara haos" i "rušenje države" (čitaj: Vrhovnika)? Ili su i Đitler i Vrhovnik, zajedno, u "tajnom dilu" s Amerima radi, npr, rušenja institucije koja, po Ustavu, vodi politiku države, tj. vlada Srbijom, a to je vlada "legalno i legitimno izabrane" Tajnice Brnabić...? Ili je Vrhovnik, nakon što je izgustirao Vebera, poželeo da bude, ni manje ni više nego, Pjer Simon de Laplas koji je, a propo, haosa izrekao čuvenu rečenicu:  "Ukoliko bih bio u stanju da spoznam položaj i kretanje svakog atoma u svemiru u prošlosti i sadašnjosti, mogao bih da do apsolutne tačnosti predvidim budućnost!".

Cvijetin Milivojević (cvijetinmilivojevic.blogspot.com)

Нема коментара:

Постави коментар