петак, 29. март 2019.



"Mostovi i izbori" Cvijetina Milivojevića

Beograd, 29.3.2019 - "MOSTOVI & IZBORI; političko kolumniciranje u Srbiji 2009 - 2018" - zbirka kolumni koje je Cvijetin Milivojević, tokom protekle decenije, objavljivao u "Politici", "Danasu" i "Našpim novinama" - upravo je izašla iz štampe.
Reč je o štivu koje je prirodan nastavak autorove prethodne knjige (objavljene 2008), "NA PRVU LOPTU; političko komuniciranje u Srbiji 1990 - 2007", koja je bila zamišljena kao "objektivna hronologija i subjektivna istorija" prvih 18 godina obnovljenog političkog pluralizma u Srbiji.
"MOSTOVI & IZBORI" predstavljaju izbor među više od 600 kolumni koje je autor, napisao i objavio od 2009. do 2018. godine.
Knjiga je koncipirana kao analiza i sinteza druge faze vremeplova odrastanja, sazrevanja i odumiranja srpske višepartijske scene, političkih stranaka i organizacija, lidera i kandidata za lidere. Ili, kako to autor kaže u predgovoru - "političkog voajerisanja" aktuelnog političkog komuniciranja u Srbiji.
Dr Vladimir Ilić podseća u recenziji da je "Branko Miljković davno poručio trubadurima da isto je pevati i umirati i da će poeziju svi pisati, a nije pretpostavljao da ni novinarska sloboda neće pevati kao što se pevalo o njoj", a da Cvijetin Milivojević upravo želi drugu vrstu slobode, jer je sloboda (i) estetska kategorija.
Cvijetin Milivojević je nekadašnji novinar, bivši predavač na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, straučnjak za političko komuniciranje i PR. Autor je i koautor više knjiga: "Globalno Potemkinovo selo; medijski rat od 1990 - 1995"; "Kosmet ili Kosova", "Novinar - vaš prijatelj; priručnik za uspešne odnose s medijima", "Etika javne reči u medijima i politici"...
Knjiga "MOSTOVI & IZBORI; političko kolumniciranje u Srbiji 2009 - 2018" se može nabaviti u beogradskoj PR agenciji "Pragma", e-mail: office@pragma.rs.

Нема коментара:

Постави коментар