среда, 17. април 2019.

Štefica Cvek u raljama Kosova i čeljustima "Lava"





Nije da nisam sujetan, ali neretko poželim da se, u ponečemu, češće pokaže kako sam, na moju sramotu, a opštu polzu, bio u krivu. Tako sam, na prvu loptu, izjavio da mi je najveći utisak, najnovijeg, a ko zna kojeg po redu, prošlosubotnjeg fašističkog pokušaja državnog udara, scenarija krvoprolića po ugledu na kijevski "Majdan", u stvari, ono što se dogodilo sutradan - tvrdnja našega Vrhovnika da ruski (za moj profi-ukus, našemu Vrhu prenaklonjeni) "Sputnjik", pazi sad, "bezobzirno i bezobrazno laže" da je, pred parlamentom koji je, goloruko, branilo i odbranilo stotine naprednih poslanika, bilo 50 hiljada ljudi, a da su u pravu nemački mediji koji kažu da ih nije bilo ni 10 hiljada!
Iz čega sam zaključio da je to još jedan dokaz puzajućeg otklona našega Vrha od Moskve i nepristojna količina dobre volje prema Berlinu i Briselu, a sve uoči Vrhovnikove audijencije kod muti Merkel i msje Makrona.
Mada sam se, istoga trena, ujeo za jezik - za pravo mi je dao, niko drugi do, patrijarh srpski gospodin Irinej (za neupućene, vladika Gavrilović) koji je, inače, pre toga, već dvared, ničim izazvan, a propo Kosova, našega Vrhovnika unapređivao u čin "Lava".
Ovako je, između ostalog, u ovim danima Velikog posta, po Kosovu i Metohiji, zborio "arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski": "O podeli Kosova i Metohije ne govore pametni ljudi... Ono što čujemo o nekoj podeli, o nekom kompromisu, to srpski narod nikada neće moći da prihvati... Ono što bi bilo najgore, najpogubnije, da se mi odreknemo Kosova, da ga nekom poklonimo. Pametan čovek ne poklanja nikome svoj dom, svoju kuću, a ovo je kuća srpskog naroda... Ono što se da i pokloni, to je za sva vremena izgubljeno, okupacija ne traje večno, nađe se drugo rešenje - to je stav naše crkve od kojeg se neće odustati..."
"I, šta ćemo sad?" - da citiram Vrhovnika...
No, vratimo se Ruskoj Federaciji. Za manje upućene, to je ona zemlja koju dvojac Vrhovnik - Doglavnik, već pet, a baš onako, dripački, tačno dve godine, "vuče za nos" a propo "davanja ili nedavanja službenog statusa" Humanitarnom centru u Nišu, a sve poradi toga "da se ne uvrede naši NATO okupatori, pardon, prijatelji".
Više nego dobro informisani, moskovski "Komersant", skori Doglavnikov let na liniji Surčin - Šeremetjevo u vizitu Lavrovu, tumači kao "nameru Srbije da dobija (pazi sad!), makar, razumevanje za svoju poziciju u dijalogu" sa Prištinom i njenim starateljima iz Brisela (čitaj: Vašingtona)!? A pozicija Srbije je, po Vrhovnikovom Doglavniku, "razgraničenje", sad da li kao "zvanični predlog", da li kao "zvanična politika Srbije" - to je još jedino meni važno jer me je Doglavnikov Es-Pe-Es, zbog insistiranja na "nijansama", prigodnim specijalnim saopštenjem opaučio po tintari i svrstao uz Njegovu ekselenciju Haradinaja!
Ako je istina to što "Komersant" tvrdi da Putin, i dalje, uprkos Vrhovnikovom lobiranju u korist Prištine, insistira na tome da bi razgraničenje, faktički, značilo priznanje Kosova od strane Beograda - čemu onda trošenje kerozina, osim ako nije reč o još jednoj, lako provaljivoj, laži našega Vrha koji svaki kontakt sa Moskvom lakovernoj glasačkoj Srbiji, sa ruskog na srpski, "prevodi" kao podršku Kremlja genijalnoj, mudroj i vizionarskoj politici našega Vrha, s Vrhovnikom na vrhu?
Zašto bi ikoga normalnog u ovoj zemlji zanimalo hoće li, na Vaskršnji ponedeljak, neki Emanuel ponuditi naučnofantastičnu skasku o dvojnom suverenitetu ili će muti Merkel a propo Vrhovnikove ideje o razgraničenju (tačnije: trampi) sa zdravim razumom reći na čistom alternativnom nemačkom "jok, more!"? Ili će tražiti međusobno priznanje između, za Ujedinjene nacije nepostojeće, NATO tvorevine Republike e Kosova i, doduše male, ali Srbije, sile pobednice iz oba svetska rata?
Razumem da je njihovo "ja, möglich, nein" ili "oui, peut-être, non" našemu Vrhu važno kao vazduh, voda, kao životni sok. Tako to biva kad se nekome nešto, prebrzo i lakomisleno obeća, pa dođe vreme za naplatu, a poverioci nemilosrdni, ne možete da ih odobrovoljite, čak i kad ste, na oba oka, zažmurili na formiranje Vojske Kosova i neformiranje "Zajednice srpskih opština", sve zamajavajući sopstveni narod nekakvim taksama, ne smejući da ih nazovete carinama, dakle, njihovim pravim imenom, onim pod kojim ste ih prihvatili kao deo "Briselskih paketa"
A šta ako kosku zvanu Kosovo, naše Vrhovništvo baci Savezu za vešanje, silovanje, ženomrstvo i motorno testerisanje (ukratko: Fašističkom savezu protiv napredne Srbije; skraćeno: FSPNS) i ostaloj fašističkoj bagri koja uporno "bezobzirno i bezobrazno neće da napravi to nasilje" (citat: Vrhovnik)? U to ime, Maja, Naša Maja, već je, za majsko zasedanje narodnog sobranja, pripremila opoziciji sir za mišolovku - raspravljaće se, veli, i o Kosovu, pa 'ajde sad, probajte da ne dođete, izdajnici nijedni?!
Posle šest godinica i sedme do devet meseci, došlo vreme za naplatu. Da vidimo šta smo imali... Za utehu: Ispade da, ipak, nije bio u pravu, jedan od nekoć najkurentnijih ovdašnjih istraživača i analitičara javnog mnenja u Srbiji, danas važan državni službenik na Vrhovnikovom saraju, koji je, godinama, propagirao onu čuvenu, "Kosovo je na začelju liste prioriteta srpskog birača" ili tako nešto, na šta se, izgleda, bio primio i sam Vrh...

(objavljeno na cvijetinmilivojevic.blogspot.com)

Нема коментара:

Постави коментар