четвртак, 16. мај 2024.

NOVA PREVARA: SRBIJA ZEMLJA PRELETAČA Cvijetin Milivojević

Izborno kršenje ustava; Bravo i za predsednicu Makedonije i za ambasadorku Grčke, tako se vodi diplomatija! Vučić pokrao Albance: Uzeo slogan Envera Hodže!

Cvijetin Milivojević, politikolog, ocenjuje situaciju uoči beogradskih i ostalih lokalnih izbora, koji će se održati 2. juna. Ono što je za njega kršenje ustava, jesu izborni zakoni koji se donose tokom izbornog procesa, a takođe objšanjava zašto se u tim zakonima krije i nova prevara. On je otkrio i da je nakon slogana nacista, Đinđića i drugih, Vučić pokrao i slogan Envera Hodže iz vremena komunističke Albanije, koji koristi na ovim izborima.

Takođe, govorio je o Jasenovcu i o rezoluciji protiv Srba. Bilo je reči o poređenju položaja hrvatskog i srpskog predsednika, gde Milanović ne može da bude nosilac liste da ime prema odluci tamošđnjeg UStavnog suda, dok je u Srbiji Vučiću sve dopušteno iako je srpski ustav po tom pitanju restriktivniji od hrvatskog.

Bilo je puno reči o preletačima iz opozicije u vlast, i preletaštvu kao takvom, te da li smo najgori u regionu, a možda i na svetu u tom segmentu.

Takođe, izneo je komentar i na potez nove makedonske predsednice koja nije htela da izgovori reč Severna prilikom polaganja zakletve, ali i grčke ambasadorke koja je ljutito napustila inauguraciju. (youtube kanal Pravi odgovor, novinar i voditelj Nikša Bulatović, 16.5.2024)

https://www.youtube.com/watch?v=UlnziMLKcgA

1 коментар:

  1. Поздрав Цвијетине. Занимаме ваше мишљење о политичкој групацији окупљене око групе грађана МИ СНАГА НАРОДА проф. др. Бранимир Несторовић. Да ли по вама та политичка опција има шансе за неки озбиљнији искорак, јер по неком мом виђењу остатак релевантне опозиције су махом, када се политике оголе, или политички близанци СНС-а, нерелевантни политичке опције које пролазе само у широким коалицијама (Покрет слободних грађана, Парандиловић...) или "политички лешинари" којима је је домет свега 0.5-3% процена (примарно мислећи на десне странке).

    ОдговориИзбриши