петак, 11. фебруар 2022.

C. Milivojević i B. Jugović o snazi naprednjačke liste za izbore

Ovih dana se sklapaju izbore liste, stranke se takmiče ko će privući zvučnija imena, a kroz njih i potencijalne glasače. Srpska napredna stranka trebalo bi da do ponedeljka zvanično obelodani sa kojim adutima i tim imenima iz sveta umetnosti, sporta, estrade i drugim sfera kreće u izborni juriš. Javnost zanima da li će biti nekih iznenađenja i među članovima, ali i kako će izgledati sama lista. O tome u emisiji "Među nama" govore poslanik i član SNS Bratislav Jugović i politikolog Cvijetin Milivojević.
Upitan da li je tačno da se izborna lista SNS taji ne samo od javnosti nego i od članstva, Jugović je rekao da to nije istina.
„Partija koja ima stranačku infrastrukturu mora da pita bazu koga predlaže za listu. Imamo samo dve političke organizacije koje imaju takvu infrastrukturu a to su SNS i SPS. I oni sada upravo kroje listu, a predlozi iz opštinskih i gradskih odbora su uveliko stigli“, rekao je Jugović.
On je objasnio da „baza“ ima određenu kvoru od 200, 220 predloga za listu i svaki grad predlaže svoje kandidate koji skoro uvek budu prihvaćeni jer, kako kaže,  „predsednik sluša bazu“.
Ostatak, kako dodaje, predlaže predsednik Vučić, kao što je on bio njegov lični predlog, a ne Gradskog odbora SNS u Čačku.
Jugović je rekao da ne zna da li će sada biti na izbornoj listi SNS, ali ako bude to će sigurno biti na predlog Aleksandra Vučića.
Upitan kakvu listu očekuje, Cvijetin Milivojević je ukazao da je to tako i u drugim strankama.
Cvijetin Milivojević je naveo da ima mali problem, a to je da je Vučić pre neki dan 14-ti put za vreme petogodišnjeg mandata najavio da će se nakon izbora povući sa mesta predsednika SNS i da veruje da će to i učiniti.
"Ako se on zaista kandiduje za predsednika Republike vrlo verovatno će pobediti i verujem da će se nakon toga povući sa mesta predsednika SNS", istakao je Milivojević, podsećajući da u Statutu SNS piše da se predsednik bira na četiri godine, a Vučić je na čelu stranke već šest godina. (www.nova.rs, 10.2.2022, TV Nova S, 11.2.2022, voditeljka Maja Nikolić)
Pogledajte ceo prilog u emisiji "Među nama": https://nova.rs/emisije/cvijetin-milivojevic-i-bratislav-jugovic-o-snazi-naprednjacke-liste-za-izbore/

Нема коментара:

Постави коментар